Redactie - 06 april 2015

‘Ook de hostingsector moet zich blijven ontwikkelen om relevant te blijven’

De hostingsector bestaat inmiddels alweer 20 jaar. Ondanks deze lange historie zien wij onszelf nog steeds als een zeer moderne sector die voorop loopt in de laatste ontwikkelingen. Net als bedrijven in ieder andere sector lopen ook hostingproviders het risico onvoldoende mee te gaan met vernieuwingen en hierdoor irrelevant te worden op de markt.

Het is dus noodzakelijk bij te blijven bij de laatste ontwikkelingen. Dit is echter niet eenvoudig. De ICT-sector is immers volop in beweging. Deze trend is ook op de arbeidsmarkt zichtbaar. Zo staan in innovatieve ICT-segmenten veel vacatures open en kunnen ICT-professionals direct aan de slag, terwijl het in traditionele segmenten een uitdaging kan zijn een baan te vinden. Een ware mismatch in vraag en aanbod die wij nauwlettend in de gaten houden. De oplossing ligt bij de ICT-professionals zelf,  het is van groot belang dat zijzichzelf ontwikkelen en zodoenderelevant blijven op de arbeidsmarkt. 

Ook voor bedrijven in iedere Nederlandse sector brengen de veranderingen in de ICT-sector uitdagingen met zich mee. Organisaties zullen hun bedrijfsstrategie moeten aanpassen om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, waarbij internet en hosting in veel gevallen centraal staan. Denk bijvoorbeeld eens aan Uberpop, de taxidienst van het bedrijf Uber dat op dit moment de Nederlandse taxisector op zijn kop zet. Wie inspeelt op dit soort ontwikkelingen kan profiteren van de kansen die deze bieden en zijn relevantie op de markt behouden.

Wij helpen ICT-professionals en bedrijven graag hierbij. Op de DHPA TechDay 2015 staat daarom dit jaar het thema All Hands on Future Tech centraal. Het event kijkt vooruit naar de toekomst en brengt alvast in kaart wat we de komende vijf jaar kunnen verwachten. Niet onbelangrijk, aangezien we allemaal met deze nieuwe ontwikkeling aan de slag zullen moeten om relevant te blijven. De DHPA TechDay speelt hierop in en helpt zowel bedrijven als ICT-professionals zich voor te bereiden op de komende jaren. Het event is uiteraard gratis toegankelijk. We zien u graag op 21 mei 2015 in de Fokker Terminal in Den Haag!

Michiel Steltman, DHPA

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023