Witold Kepinski - 24 december 2019

Een mooie toekomst

Een mooie toekomst image

Digitalisering ofwel digitale transformatie biedt alle spelers in de Nederlandse IT business mooie kansen, zelfs in moeilijke economische tijden. Cloud, Security en Artificial Intelligence (AI) zijn op dit moment de grootste groeigebieden.

Met deze ‘heilige drie-eenheid’ van business technology krachtvelden ontzorgt u klanten en het verdient tegelijkertijd een goede boterham. Met de nodige zelfverzekerdheid en ondernemerslust is er een mooie toekomst weggelegd voor IT-bedrijven die deze tech toepassingen omarmen.

Het verrijken van kennis, zoals bijvoorbeeld met een ‘managed security service’ of een ‘AI practice’, maakt de IT-dienstverlener toekomstbestendig en weerbaarder. Het is tenslotte slim om in te spelen op de toekomst, want hoewel de Nederlandse economie ogenschijnlijk floreert, zijn er ook signalen dat wereldwijd de economische groei onder druk staat door zogenaamde ‘geopolitieke ontwikkelingen’, zoals de handelsoorlog tussen de VS en China. Maar een ICT-bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in zaken zoals security, multi-cloud managed services of AI zal niet zo snel last voelen van een eventuele economische neergang.

Goede en gespecialiseerde channel partners blijven altijd relevant, ongeacht of de economie goed of slecht is. Want juist als klanten kosten willen besparen, zullen ze moeten investeren in nieuwe technologie die hen helpt de kosten te verlagen en meer winstgevend te worden.

De groeiende kracht van channel partners in de IT-industrie is ook te zien in de marktwaarde van grote IT-dienstverleners. De waarde van wereldwijde systeemintegrators, de ‘Big Five’, is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Maar de waarde van grote resellers, zoals Axians, SLTN, Bechtle, SoftwareOne en Computacenter is volgens onderzoeksbureau Canalys in dezelfde periode verdrievoudigd.

Dutch IT Cloud Event 

Om iedereen in de Nederlandse channel business te inspireren en te helpen verder te groeien met cloud, Security en AI organiseren we op donderdag 9 april 2020 (save the date!) een Dutch IT Cloud Event. Daarna organiseren we een Digital Workplace Day in het derde kwartaal en een Dutch IT Security Day in het vierde kwartaal van 2020. Op deze events komt de hele IT-industrie keten samen; leveranciers, distributeurs, resellers en IT-beslissers die vertellen over best practices omtrent cloud en security. Dit zijn nieuwe evenementen die een aanvulling zijn op ons trendproject The Future of Business Technology met wederom een event op dinsdag 26 mei, waarbij we een speciale focus hebben op de kansen die AI biedt met toepassingen zoals robotics en machine learning.

Maar eerst trappen we 2020 feestelijk af met het Dutch IT-channel Awards Lustrumgala, het grootste feestelijke tech business event van Nederland, dat we op 16 januari 2020 in Studio21 te Hilversum organiseren en waarbij we met ruim 700 genodigden bijeen zijn. U kunt nog stemmen op uw favoriete kandidaten via www.dutchitawards.nl.

Ik wens u namens ons hele team alvast fijne feestdagen en een goed, gelukkig én succesvol 2020!

Witold Kepinski, Director Content en Hoofdredacteur Dutch IT-channel

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023