Redactie - 15 mei 2023

Gebruikte laptops en PCs gezocht voor schoolgaande kinderen in Oekraïne

Leren is voor kinderen de springplank naar een toekomst. Maar wat als die toekomst doorboord wordt door oorlog, hoe blijf je leren? We willen dat kinderen leren en zich kunnen ontwikkelen, ze zijn de toekomst van het land. Ondanks bombardementen en alle ellende blijven de online Oekraïense scholen doorgaan. "Daarom zoeken wij: gebruikte laptops", aldus ICT-architect Peter Pijpelink die zich inzet voor Oekraïense vluchtelingen en scholieren, via de stichting On My Way UA, een community van vrijwilligers die van en naar de Oekraïense grens rijden.

Gebruikte laptops en PCs gezocht voor schoolgaande kinderen in Oekraïne image

Een aantal vrijwilligers helpen ons met het verzamelen, schoonmaken, leeghalen en controleren van de laptops. Zelfs laptops zonder harde schijf kunnen we weer inzetten na wat liefde en aandacht. Als alles gecontroleerd is, worden de laptops uitvoerig getest, voor deze naar Oekraïne gebracht worden.

De toetsenborden worden (lokaal in UA) bestickerd met het Oekraïense toetsenbord en de laptop wordt geïnstalleerd met een Oekraïens operating systeem (incl patches!).

Zelf breng ik de laptops naar Oekraïne. Een win-win-win situatie. We verkleinen de afvalberg, de laptops worden voor het goede doel ingezet en de kinderen krijgen de kans om zich te blijven ontwikkelen. Elke laptop die Windows 10 of MacOS kan draaien is welkom!

Doneren? Heb je een laptop in je bezit en wilt je deze schenken aan de Oekraïense kinderen? Ophalen of inleveren kan door het hele land. Reageer via 06-24821621 of via peter@pijpelink.nl en we nemen contact met je op.

De blog van de rit met foto's van uitdelen laptops: https://lnkd.in/e9K-n79f

Video van het weeshuis: veel goederen zoals laptops en computers zijn daarheen gegaan. (Dankzij donateurs). https://lnkd.in/e4-sEamk

(Ook kunnen we DDR3 en DDR4 (sodimm) modules en SSD en nvme disks gebruiken! )

Wie helpt ons?

Door: Peter Pijpelink