Wouter Hoeffnagel - 07 december 2015

IT’er streeft naar werk dat past bij persoonlijke idealen

De meeste hoogopgeleide IT-professionals (82%) vinden dat zij structureel waarde toevoegen aan het bedrijf waarvoor zij werken. Bovendien is het voor IT’ers belangrijk dat doelen van het bedrijf in lijn liggen met persoonlijke idealen.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder hoogopgeleide professionals in opdracht van Yacht. Het onderzoek geeft zicht op factoren die hoogopgeleide professionals voldoening geven in werk. Ton Hopmans, algemeen directeur Yacht: “In het algemeen geldt dat professionals het structureel toevoegen van waarde aan het bedrijf belangrijk vinden. Daarnaast zoeken zij voldoende uitdaging in werk. Opvallend is dat voor werknemers tevredenheid over de huidige positie, doorgroeimogelijkheden en salaris niet de belangrijkste drijfveren zijn in hun werk. Wat professionals belangrijk vinden, verschilt overigens per vakgebied. Zo speelt, in tegenstelling tot Engineers en Financials, het verschil kunnen maken voor het vakgebied voor IT’ers een minder belangrijke rol. Het onderzoek helpt werkgevers begrijpen wat professionals belangrijk vinden.”

Bij IT’ers speelt het ‘naar eigen normen en waarden kunnen werken’ een belangrijke rol in het gevoel werk te doen dat ertoe doet. Nog niet de helft (41%) van de IT’ers werkt echter bij een bedrijf waarvan de bedrijfsdoelen voldoende overeenkomst vertonen met de eigen idealen.

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders DIL Dutch IT Leaders Linkedin
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER