Redactie - 04 april 2016

Vijf 1 april grappen op een rijtje

Motion10 ontsluit datastromen vanaf smartphones op de Erasmusbrug in Rotterdam. Hiermee is het mogelijk om te bepalen op welke momenten  er veel dataverkeer plaatsvindt op deze toeristische trekpleister. Op termijn zouden (selfie) fotobestanden gebruikt kunnen worden via een app voor e-matching doeleinden. Dat is althans het doel van het Azure IoT-project van Motion10. Het gaat hier om een 1 april grap. 

"De Erasmusbrug bestaat dit jaar 20 jaar. Daarom hangen sinds 20 maart 3500 oranje seinvlaggen aan de brug. Een aantal van deze vlaggetjes is voorzien van sensoren die op basis van bluetooth en wifi-technieken datastromen op kunnen pikken. Het project van Motion10 draait om deze data", zo melden de grappenmakers namens CEO Daan Scheer. Het ontsluiten van selfie-data via IoT-vlaggetjes had natuurlijk zomaar gekund, meldt Motion10 marketing specialist Erwin Lima, maar het is echt een 1 april grap.

Google

Andere geslaagde 1 april grappen komen van Google die een zelfrijdende fiets introduceerde: "De introductie gebeurt vanuit Amsterdam, de fietsstad bij uitstek. Nederlanders fietsen in totaal meer dan 15 miljard kilometer per jaar, bijna 900 kilometer per persoon. De zelfrijdende fiets maakt het voor iedereen mogelijk om veilig te navigeren door de stad. Daarnaast past deze aankondiging in het streven van Google om met gebruik van technologie de mobiliteit in steden te verbeteren. Om die redenen is Google uitermate trots dat een Nederlands team heeft gebouwd aan deze innovatie. Bekijk hier de video. "

Google installeerde verder in zijn Gmail een Minion (geel mannetje uit tekenfilm) button vlak naast de Send knop in het mailprogramma. De afzender kreeg een Minion te zien die een microfoon liet vallen om uit een groepsconversatie te stappen. De grap schijnt niet altijd goed zijn te ontvangen door onder andere HR-managers die geen cv maar een Minion ontvingen.

Mediamarkt

Mediamarkt meldde als grap de RFID S4 Easy-Chipper waarmee je een Tag & Trace-microchip in de huid van een kind kan prikken en online via een smartphone of tablet kan volgen. Het product is tijdelijk niet op voorraad zo meldt MediaMarkt.

VisionsConnected

VisionsConnected, leverancier van cloud based videoconferencing en unified communications, had een goede grap met de nieuwe dienst VCenhance: "Deze dienst stelt gebruikers in staat, aan te passen hoe de ander hen ziet, zodat zij zich nooit meer ongemakkelijk hoeven te voelen tijdens een video call. Met VCenhance zijn bad-hair days, wallen, rimpels en pukkels verleden tijd én is het mogelijk kledingopties in te stellen. VCenhance is uitermate geschikt voor sollicitatiegesprekken, vergaderingen na een avondje stappen of voor de dagen dat de wekker niet op tijd af ging. De dienst zorgt er bijvoorbeeld voor dat het lijkt alsof de gebruiker in pak deelneemt aan de meeting, terwijl dit in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn. En met behulp van de face enhancer, die een filter aanbrengt over het gezicht, ziet de gebruiker er altijd goed uitgerust en professioneel uit. Wij horen vaak dat het grootste voordeel van videoconferencing, tegelijkertijd de grootste drempel is voor veel mensen. Namelijk het video-aspect. Met VCenhance kunnen gebruikers aangeven welke aspecten van hun uiterlijk ze willen benadrukken of juist weglaten tijdens een video call”, aldus Raymond Alves, CEO van VisionsConnected.

Conrad

Conrad.nl meldt als grap dat het een off-switch voor smartphones beschikbaar heeft.:"Smartphones in de de kroeg. Smartphones op verjaardagen. Ben jij het ook zo zat dat iedereen tegenwoordig maar met dat apparaatje bezig is? Conrad.nl lanceert de oplossing: de smartphone off-switch! Het blijft één van de grootste ergernissen op verjaardagen en feestjes. Iedereen loert tegenwoordig op zijn telefoon of tablet. Bij het minste of geringste wordt het apparaat erbij gepakt om kattenfilmpjes of suffe memes te laten zien. Conrad.nl vindt dat dat maar eens afgelopen moet zijn en stelde daarom een bouwpakket samen waarmee een off-switch kan worden gebouwd om alle apparaten binnen een beperkte straal automatisch uit te zetten. De off-switch is met enkele simpele stappen in elkaar te zetten en zorgt ervoor dat zowel iOS-, Android- als Windows-devices met één druk op de knop worden uitgeschakeld. Tijd om weer sociaal te doen!". Wie er eentje wil bestellen komt bedrogen uit, er is alleen een moker te bestellen.