Wouter Hoeffnagel - 22 augustus 2016

Uber gaat passagiers vervoeren in autonome voertuigen

Taxidienst Uber start deze maand met een proefproject rond zelfrijdende auto’s. Passagiers kunnen in de Amerikaanse stad Pittsburgh zich laten vervoeren door autonome voertuigen van het bedrijf, die overigens nog wel begeleid worden door getrainde medewerkers van Uber.

Travis Kalanick, directeur van Uber, meldt tegenover Bloomberg Businessweek dat in eerste instantie een handjevol autonome voertuigen door de straten van Pittsburgh gaan rijden. Uiteindelijk moeten passagiers in de stad echter worden vervoerd door honderd autonome Volvo XC90’s.

Al langer loopt een proefproject met deze voertuigen, maar hierbij mochten passagiers nog niet instappen. Vanaf eind augustus is dit wel mogelijk. In alle voertuigen rijdt voorlopig nog twee man personeel van Uber mee: één chauffeur die kan ingrijpen indien het autonome voertuig een fout maakt en één persoon die notities maakt op een laptop. Uber vraagt passagiers niet te praten met de medewerkers, aangezien het uiteindelijk de bedoeling is dat passagiers zonder chauffeur in de auto worden vervoerd.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024