Redactie - 08 april 2017

René van Dop: 'Combinatie van on-premise en cloud maakt AXEZ apart'

René van Dop: 'Combinatie van on-premise en cloud maakt AXEZ apart' image

Bedrijven en organisaties die naar de cloud willen, zijn van harte welkom bij IT-dienstverlener AXEZ uit Rijswijk. “AXEZ doet zowel on-premise als cloud en we doen dat allebei heel goed”, vindt directeur René van Dop. “In ons eigen datacenter is nog plek genoeg – ook voor IT-resellers en applicatieleveranciers die samen met een eindklant naar de cloud willen – en we hebben een uitstekende begeleiding. Er zijn geen langlopende contracten, dus een klant kan zo weer weg.”

“Niets wat wij doen is bijzonder”, is steevast René van Dops antwoord als hem wordt gevraagd wat zo specifiek is aan het AXEZ-portfolio. “Maar de optelsom van onze hoogwaardige kennis en de oplossingen die AXEZ creëert, maakt ons bedrijf wel degelijk apart. De combinatie van onze traditionele on-premise IT met onze eigen datacenterdiensten voor cloud computing vind ik bijzonder. Zeker als je daarbij optelt de diensten van back-up- en archiveringsspecialist GuardData, die we in 2015 overnamen, en AXEZ Care voor het beheer over een gecombineerde (hybride) omgeving heen. En vergeet ook onze langdurige samenwerking met HPE niet. We zijn HPE Platinum Partner; weinig partijen hebben zo'n sterke fundering met een fabrikant achter zich.”

Hybride oplossing

De basis die de 'specialist in data- en applicatiebeschikbaarheid' aanbiedt aan organisaties, is een hybride oplossing. René: “Hybrid infrastructure is het speerpunt voor de komende tijd. Vanuit onze historie hebben we een grote install base van relaties, maar we zien de wereld langzaam verhuizen naar datacenters. Hybride is voor veel van onze klanten een heel bewuste keuze. Soms als een overgangsmodel: dat een klant alvast een deel van zijn data en applicaties in de cloud zet, de rest liever nog even binnenhoudt en rustig afwacht hoe het zich ontwikkelt. Maar een hybride model kan ook een principiële en blijvende keuze zijn. Een klant wil sommige bedrijfskritische processen of bepaalde data intern houden en alleen processen of data buiten de deur stallen als hij zeker weet dat hij daarvan niet direct afhankelijk is. Wel zie ik het percentage on-premise de komende jaren steeds kleiner worden.”

Om het nog laagdrempeliger te maken: alle contracten van AXEZ zijn per direct opzegbaar. “Aan de datacenterkant geldt een pay-per-use model en aan de on-premise kant is alles fixed price, dus geen verrassingen achteraf”, vertelt René. “Past de oplossing niet meer, dan is het eenvoudig om te verhuizen.”

Beschikbaarheid

Volgens René is het in deze tijd cruciaal dat partijen voor alles de beste partij zoeken. “De basis van cloud is beschikbaarheid en hoe je dat inricht in de vorm van service level agreements (SLA's). Dat is niet eenvoudig. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren en op welk niveau als zich een probleem voordoet? Het lastigste onderdeel van cloudoplossingen is het signaleren van een probleem en het kwalificeren van wat er werkelijk aan de hand is. Je hebt in de meeste gevallen te maken met verschillende leveranciers en klanten hebben on-premise hun huidige infrastructuur staan, inclusief de nodige internetverbindingen. Verbindingen vormen altijd de zwakste schakel bij cloud computing; de toegang is het meest kwetsbaar.”

Partnership

Ook bedrijven en organisaties die de samenwerking met hun bestaande IT-resellers of applicatieleveranciers willen voortzetten, kunnen bij AXEZ terecht. “Onze datacenterdiensten staan ook open voor collega's in het ICT-kanaal die willen partneren”, besluit René van Dop. “Een gang naar de cloud staat bij veel eindgebruikers op de agenda en ook hun resellers of applicatieleveranciers hebben of krijgen daarom met de cloud te maken. Maar de reseller moet wel durven. Ik denk dat veel resellers zich vergissen in de kosten om cloud computing helemaal zelfstandig op te bouwen. Al hebben ze maar één MKB-klant, ze moeten hoe dan ook een complete enterprise-omgeving bouwen, bij wijze van spreken. Een reseller begint gelijk groot en zijn splinternieuwe datacenter staat niet meteen vol. Zo'n investering verdient hij de eerste drie jaar niet terug. De keuze is daarom: doet een reseller het kwalitatief minder of zoekt hij samenwerking? Ons eigen datacenter is groot en schaalbaar genoeg om nog wel even te kunnen doorgroeien met collega-resellers. Wil je naar de cloud en staat je reseller of applicatieleverancier open voor een partnership; ook dan ben je hier van harte welkom.”

Door: Jeroen Bordewijk 

 

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024