Redactie - 26 juni 2012

EMC benoemt Eelco Wanders tot Channel Manager


EMC Corporation
 heeft Eelco Wanders aangesteld als Channel Manager voor de Nederlandse markt. In deze functie is Wanders verantwoordelijk voor de samenwerking van EMC met partners en distributeurs.

Wanders was voor zijn overstap naar EMC ruim tien jaar in dienst bij Nobel, een IT-dienstverlener voor het mid-market-segment. Naast het bekleden van een directiefunctie was hij daar verantwoordelijk voor ICT Infrastructure Solutions. Daarvoor was Wanders werkzaam bij Compaq Computer Corporation en Codis. Door deze jarenlange ervaring in verschillende lagen van het kanaal, heeft hij veel kennis van het volledige verkoopkanaal. 

Meer groei via partners  
Het Channel Sales-team in Nederland wordt het komende jaar verder uitgebreid van vijf naar zeven partner development managers. Dit sluit aan bij de nieuwe channel-strategie. EMC wil meer groei realiseren via partners en verschuift daarom de focus in de verkoop van het overgrote deel van haar producten naar de partners. Daarnaast  investeert  EMC extra in nieuwe cloud-programma’s, technologieën en initiatieven waarmee het wereldwijde partnernetwerk de transitie naar de cloud voor klanten kan versnellen. Dankzij recente overnames van EMC kunnen partners profiteren van een breed palet aan oplossingen op het gebied van Big Data, cloud computing en informatiebeheer.

“Door de gewijzigde channel-strategie creëert EMC nieuwe groeikansen”, zegt Eelco Wanders. “Door de aandacht te verleggen naar het partnerkanaal en in de toekomst klanten meer via dit kanaal te bedienen, neemt de omzet via partners toe. Daarnaast is door recente acquisities het aanbod van EMC sterk uitgebreid. Hierdoor levert EMC niet alleen een veel completer portfolio, het versterkt ook de positie in het mid-market-segment. Ik zie er dan ook naar uit om partners te helpen hun activiteiten naar een hoger niveau te brengen, onder meer op het gebied van cloud computing.”

Hans Middelburg, Country Manager EMC Nederland: “Eelco Wanders is aangetrokken om ons verkoopkanaal in Nederland te ondersteunen en uit te breiden. Hij heeft de belangrijke taak onze betrokkenheid in de lokale markt te versterken en brengt bovendien de juiste ervaring mee om verdere groei via indirecte sales te realiseren. De benoeming van Eelco Wanders betekent een versterking van de Nederlandse organisatie, waarvan zowel onze eindklanten als onze partners zullen profiteren.”

DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023