Redactie - 05 juli 2012

OGD ict-diensten vervangt werkplekomgeving CROW


CROW, het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte, schakelt OGD ict-diensten in voor het vervangen van de bestaande werkplekomgeving. CROW stapt over op een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) die zorgt voor de flexibiliteit en kostenvoordelen die de organisatie zoekt. Daarnaast brengt CROW applicaties onder in een extern datacenter. OGD ict-diensten neemt de omgeving de komende jaren in beheer en zorgt tevens voor de gebruikersondersteuning.

Met de nieuwe omgeving beschikken de medewerkers van CROW over een virtuele desktop. Die is op elke plek met een internetaansluiting en op elk moment beschikbaar. Dat maakt de medewerkers flexibeler. Doordat de infrastructuur gecentraliseerd is, wordt het beheer sterk vereenvoudigd. Updates en patches zijn snel en efficiënt door te voeren en nieuwe gebruikers in zeer korte tijd aan te maken.

Stephan van Hees, hoofd a.i. Informatiemanagement bij CROW: “Met deze nieuwe werkplekken komen wij tegemoet aan de wensen van medewerkers om meer plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen werken. Bovendien beschikken we nu over een toekomstvaste en betrouwbare infrastructuur die minder beheer vereist en hoge beschikbaarheid biedt.”
 

DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
Netgear banner liggend start week 14