Redactie - 20 juli 2012

TU Delft kiest voor zijn 5000 gebruikers een SharePoint portaal van ETTU


De TU Delft gaat nog dit jaar gebruik maken van het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal van ETTU. De eConnect productlijn van ETTU bestaat uit portalen, oplossingen en webonderdelen op het Microsoft SharePoint-platform.

De afgelopen jaren heeft het delen van kennis en informatie een enorme vlucht genomen binnen de TU Delft. Het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal biedt de TU Delft een platform met mogelijkheden voor het delen van kennis en informatie. Karel van der Lelij, Projectmanager van de TU Delft: ”TU Delft was op zoek naar een standaard oplossing die de samenwerking en de uitwisseling van documenten – ook met andere universiteiten – ondersteunt. Daarnaast was de bevordering van interne uitwisseling van informatie en kennis een belangrijk aandachtspunt. Omdat al gebruik werd gemaakt van SharePoint had een oplossing die op deze technologie is gebaseerd de voorkeur. Het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal bleek perfect te passen bij die behoefte. Met deze oplossing beschikken we namelijk over een kant-en-klaar SharePoint intranet dat kostbaar maatwerk overbodig maakt. Bovendien kunnen nieuwe functionaliteiten eenvoudig toegevoegd worden, zodat we het portaal ook kunnen aanpassen naar de wensen van de medewerkers en het management.” Piet Vink, directeur van ETTU, voegt hier aan toe: “SharePoint biedt de TU Delft uitgebreide mogelijkheden om kennis en informatie te delen met haar medewerkers."

Eind dit jaar zal het Kennis- en Communicatie Portaal geïmplementeerd worden en de verwachting is dat in de loop van 2013 de eerste afdelingen gaan werken met het portaal. Uiteindelijk zullen ruim 5000 medewerkers gebruik gaan maken van het SharePoint portaal.

Door Witold Kepinski

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei