Redactie - 08 november 2012

Colt opent nieuwe generatie ftec datacenter bij Bergen op Zoom


Colt Technology Services kondigt nieuwe generatie datacenters aan voor zijn vestigingen in Europa. Eén van de datacenters wordt begin 2013 geopend in de buurt van Bergen op Zoom.

Het nieuwe ftec-datacenter is ontworpen op basis van flextechnologie. Hierbij wordt gezorg vooor flexibele schaalbaarheid van de benodigde ruimte, koeling en het vermogen gedurende de gehele operationele levensduur van de faciliteit. "Het nieuwe ontwerp heeft invloed op zowel de investeringen van bedrijven bij aanschaf van het datacenter, als op de lange termijn. Moest er vroeger een geheel nieuw datacenter worden gebouwd of ontmanteld wanneer de vraag veranderde, met het ftec-datacenter van Colt kunnen organisaties hun capaciteit snel en eenvoudig verhogen of verlagen, naar gelang hun zakelijke behoeften en met behoud van maximale efficiëntie," zegt Bernard Geoghegan, Executive Vice President van Colt Data Centre Services.

Powerflex-technologie
De 500m2 grote ftec-datacenters van Colt met powerflex-technologie zijn dynamisch te schalen van 500kW tot 1000kW en 1500kW, zonder service-uitval. De cool-flextechnologie van Colt kan zonder downtime worden geschaald om tegemoet te komen aan veranderingen in de vraag naar koeling bij een veranderende vraag naar vermogen. Daarnaast biedt coolflex van Colt ook in de ontwerpfase meerdere koelopties, waaronder 100% luchtkoeling, 100% DX-koeling, indirecte koeling, een gecombineerde modus of waterkoeling, aldus Colt.

De spaceflex-technologie biedt flexibiliteit in de indeling van gebouwen waardoor ruimtes en de footprint kunnen worden geoptimaliseerd. Hierdoor kan de klant in zowel de ontwerpfase, als op het moment dat het datacenter live is, de datadichtheid veranderen en afwisselen. De versterkte vloeren ondersteunen dit doordat het mogelijk is zwaardere apparatuur toe te voegen voor rekenkracht met hogere datadichtheid. Het ftec-datacenter van Colt beschikt over een aantal ontwerpfasefuncties, waaronder de mogelijkheid van een enkele of dubbele opstelling zonder ingrijpende verbouwingen. Daarnaast is het datacenter leverbaar inclusief volledig weerbestendige behuizing, waardoor geen buitengebouw meer nodig is. Ook biedt ftec flexibiliteit ten aanzien van de interne ruimte, met aaneengesloten systemen van 125-500 m², meervoudige rackindelingen en beheersing van warme luchtstromen, zodat de beschikbare ruimte zo effectief mogelijk wordt gebruikt, aldus Colt.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
Netgear banner liggend start week 14