Redactie - 20 maart 2013

Prins Willem-Alexander bezoekt AMS-IX bij Equinix


AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) ontving onlangs Prins Willem-Alexander voor een werklunch en rondleiding in Equinix' datacenter AM3 Science Park Amsterdam.

In het datacenter liet hij zich – een maand voor zijn inhuldiging als koning – informeren over de positie die Amsterdam wereldwijd inneemt, en het grote belang van die digitale economie voor Nederland.

Tijdens de bijeenkomst werd door AMS-IX met ZKH Prins Willem-Alexander gesproken over de omvang en relevantie van de internetinfrastructuur in de regio Amsterdam in nationaal en internationaal perspectief. De gemeente Amsterdam en de andere betrokken partijen spraken daarnaast onder meer over het economische en maatschappelijke belang van AMS-IX en de ruim 550 netwerken die op 's werelds grootste internetknooppunt zijn aangesloten. 

Softlayer
Mede door de aanwezigheid van AMS-IX in deze regio hebben bijvoorbeeld Cisco en Softlayer (waarop IBM en EMC azen) er hun Europese hoofdkwartier gevestigd. De lunchbijeenkomst werd afgesloten met een inhoudelijk debat over de groeifactoren en eventuele obstakels voor de Nederlandse internetinfrastructuur en mogelijke toekomstscenario's voor de digitale economie.

Voorafgaand aan de lunchbijeenkomst vond er een rondleiding plaats door het AM3 Science Park Amsterdam datacenter, een van de twaalf datacenters waarin AMS-IX actief is. Daarbij werd ZKH Prins Willem-Alexander inzicht geboden in de aanwezige netwerken, internet exchanges en voorzieningen voor bedrijven actief in de digitale economie, zo melden Equinix in een persbericht.

Door: Witold Kepinski