Redactie - 28 maart 2013

Denit ontwikkelt VMware gebaseerde datacenter met FlexVirtual en Tectrade


Denit Hosting Solutions, een managed hosting provider, introduceert een nieuwe Infrastructure as a Service (IaaS) dienst, Virtual Datacenter. 

vSphere
VMware specialisten van Denit hebben nauw samengewerkt met partners FlexVirtual en Tectrade om een kwalitatief hoogwaardige IaaS dienst te ontwikkelen. De dienst onderscheidt zich door transparantie, gebruikersgemak, veiligheid en een gegarandeerde beschikbaarheid en performance, aldus Denit. Virtual Datacenter maakt gebruik van het VMware vSphere vPlatform van Denit.

VPN
Met Virtual Datacenter dienst krijgen klanten de beschikking over alle virtuele bouwstenen waarmee men zelf servers, netwerken, firewalls en VPN’s kan aanmaken en beheren. Met Virtual Datacenter is het mogelijk om een eigen virtuele datacenter te bouwen. Doordat beheer door klanten zelf dient te worden uitgevoerd, is het met name geschikt voor technisch bekwame organisaties. Men zit zelf aan de knoppen. Denit beheert de onderliggende infrastructuur van het platform en het netwerk, maar voert geen controle uit op de systemen van de klant zelf. Wel kan Denit op verzoek van klanten 24/7 hulp bieden om problemen aan servers op te lossen.

Self-managed 
Edwin Cornelissens (foto), medeoprichter en Managing Director van Denit Hosting Solutions: “Naast managed hosting oplossingen biedt Denit nu ook een kwalitatieve self-managed dienst aan. Met deze dienst richt Denit zich met name op softwareontwikkelaars, automatiseerders, hostingproviders en bedrijven met een eigen VMware omgeving, die hun eigen (private) cloud aan onze hybride cloud willen koppelen om deze omgevingen volledig te integreren. Bij Denit staat de business case van de klant altijd centraal. Denit biedt daarom geen vooraf gedefinieerde resource pools aan. Klanten nemen capaciteit op maat af. De benodigde capaciteit wordt volledig op maat afgestemd op behoefte”.

Patriot Act
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amazon en Microsoft Azure is de dienst volledig ondergebracht in Nederlandse datacenters, aldus Cornelissens. Data valt dus onder de Nederlandse wetgeving. Klanten hebben daarom geen last van de zogenaamde Amerikaanse Patriot Act, waarbij de Amerikaanse overheid beslag kan leggen op (privacy) gevoelige bedrijfsgegevens.

Door: Witold Kepinski 


SLTN Vierkant AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
Netgear banner liggend start week 14