Redactie - 28 augustus 2013

Digital Realty lanceert Digital Open Internet Exchange


Digital Realty TrustDLR), wereldwijd aanbieder van datacenteroplossingen, lanceert de Digital Open Internet Exchange. Dit is volgens het bedrijf de eerste wereldwijde open-interconnect- en internet-peering-omgeving in Noord-Amerika. De omgeving speelt in op de vraag binnen de internetgemeenschap naar meer onafhankelijke en kosteneffectievere exchange-opties. Het initiatief versterkt naar verwachting het wereldwijde ecosysteem van het bedrijf.

“De Digital Open Internet Exchange zorgt voor nieuwe spelregels voor de volledige IP- en netwerkgemeenschap en voor onze klanten”, zegt Michael Foust, Chief Executive Officer van Digital Realty. “Door het creëren van een echte open internet exchange-omgeving ondersteunen we de behoefte binnen de internetgemeenschap aan neutrale exchanges die efficiënter en kosteneffectiever zijn dan het huidige aanbod. Het eindresultaat voor de klant is directe toegang tot betere interconnectiviteit en internet-peering-mogelijkheden binnen de meer dan dertig markten in ons wereldwijde portfolio.”

De Digital Open Internet Exchange is een kritisch onderdeel van het Digital Realty-ecosysteem. Het biedt de internetgemeenschap de vereiste datacenterinfrastructuur die nodig is voor wereldwijde initiatieven rond echt neutrale en door leden bestuurde internet-exchanges. Dit model is al succesvol in Europa. Digital Realty verwacht als officieel erkende datacenterpartner samen te werken met de bestuurslichamen en de officieel erkende internet exchange providers (IXP’s) van internet-exchanges in elk van de belangrijke exchange-locaties in Noord-Amerika, Europa, Azië en Oceanië. De initiële uitrol vindt plaats in de grootstedelijke New York-regio en in Noord-Virginia. Daarna volgen verschillende andere markten in de Verenigde Staten.

Het Digital Realty-ecosysteem biedt klanten een neutrale, efficiënte en verbindingrijke omgeving voor connectiviteit met carriers, businesspartners en serviceproviders. Het biedt tevens een onderliggende, redundante infrastructuur voor carriers en serviceproviders die hun volledige portfolio van producten en diensten aan klanten kunnen leveren vanuit elk Digital Realty-datacenter. Dit zonder kostbare investeringen.

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend