Redactie - 03 juli 2014

KvK: 'Internet of Things maakt nieuwe verdienmodellen mogelijk voor ondernemers'


Het Internet of Things biedt Nederlandse ondernemers de kans nieuwe verdienmodellen op te zetten. Internet of Things biedt voordelen op het gebied van procesoptimalisatie en het realiseren van zowel nieuwe producten als diensten. Om deze voordelen concreet te maken heeft de Kamer van Koophandel (KvK) voorbeelden gebundeld in de gratis publicatie ‘Internet of Things: slimme en internet verbonden producten en diensten’.

Met de publicatie wil de KvK ondernemers helpen Internet of Things te vertalen naar hun eigen bedrijf. Het werkdocument helpt bedrijven nieuwe ideeën op te doen voor het opzetten van nieuwe verdienmodellen waarbij Internet of Things centraal staat. Het document bevat drie praktische werkbladen die helpen eigen ideeën van ondernemers verder uit te werken.

Eén van de belangrijkste ontwikkelingen
De KvK stelt dat Internet of Things op dit moment al door het internationale bedrijfsleven als één van de belangrijkste ontwikkelingen van dit decennium worden gezien. Uit een wereldwijd onderzoek onder directeuren en senior managers van (middel)grote bedrijven blijkt dat 96% verwacht binnen drie jaar Internet of Things te omarmen. 91% van de ondervraagden verwacht zelfs dat Internet of Things hun onderneming in belangrijke mate zal veranderen. Ook Nederlandse bedrijven zouden dan ook moeten inhaken op deze trend.

De publicatie 'Internet of Things: slimme en internet verbonden producten en diensten’ is gratis te downloaden via de website van de KvK.

WH

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER Progress Communications BW start week 17 tm 19
Netgear banner liggend start week 14