Redactie - 08 augustus 2014

Insight levert VMware, HP en Citrix software aan Ministerie van Veiligheid en Justitie


Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft na een aanbesteding gekozen voor Insight als de leverancier van VMware-, HP- en Citrix-software. De twee partijen hebben een overeenkomst gesloten voor twee jaar met de mogelijkheid van een verlenging van 24 maanden. Het contract met Insight heeft een waarde van circa vijf miljoen euro.

Het totale softwarecontract dat het ministerie met verschillende partijen sloot, omvat licenties, onderhoud en support. Daarbij horen updates, upgrades en patches, en ook de levering van abonnementen bij onder meer SaaS-, PaaS- en mobiele toepassingen. Verder zorgen de leveranciers voor support, de registratie van licenties en bulkbestellingen.

“Wij zijn enthousiast over de keus van dit ministerie voor onze dienstverlening. We verstevigen zo de positie van Insight binnen de publieke sector nog verder”, zegt Frank Hoekstra, vicepresident en General Manager Insight Benelux. “Als Trusted IT Advisor helpen we graag met onze wereldwijde ervaring en expertise op het gebied van software om partijen als het ministerie van Veiligheid en Justitie optimaal gebruik te laten maken van de oplossingen die we leveren.”

Door: Witold Kepinski