Wouter Hoeffnagel - 16 september 2014

IDC: 'Big data-markt blijft tot 2018 hard groeien'

De markt voor big data-technologie en -diensten maakt de komende jaren een flinke groei door. IDC verwacht dat de markt tot 2018 een jaar-op-jaar groei van 26,4% zal laten zien. Het onderzoeksbureau verwacht dat de big data-markt in 2018 goed is voor een omzet van 41,5 miljard dollar. De groei in individuele segmenten van de big data-markt lijkt echter af te nemen.

"De hype rond Big Data begint minder te worden", zegt Ashish Nadkarni, Research Director Storage Systems and Big Data bij IDC. "Dit is een teken dat de technologieën volwassen worden en hun weg vinden naar de kern waarop bedrijven opereren en zaken doen."

Infrastructuur blijft een belangrijk segment
Infrastructuur om big data te faciliteren blijft een belangrijk onderdeel van de big data-markt. Infrastructuur is op dit moment goed voor 48,2% van de omzet in de markt. De Verenigde Staten blijft naar verwachting voorlopig de grootste markt voor big data-technologieën en diensten. Andere regio's waaronder de EMEA-regio beginnen de achterstand echter in te lopen. De EMEA-regio en Azië (exclusief Japan) zijn op dit moment goed voor ongeveer 45% van de infrastructuur-, software- en service-segmenten van de big data-markt.

"Big data blijft bedrijven wereldwijd transformeren, waardoor zij 'big data-driven' worden. In de context van een bredere ICT-markt en zelfs de volledige business analytics-markt wordt de big data-markt snel volwassen", zegt Dan Vesset, Vice President van het programma Business Analytics & Big Data bij IDC.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024