Witold Kepinski - 24 januari 2015

Minister Asscher presenteert werkgelegenheidsplan voor regio Amsterdam

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezoekt maandag 26 januari 2015 IBM in Amsterdam. Daar wordt het goedgekeurde werkgelegenheidsplan in de regio Amsterdam gepresenteerd.

Door de economische crisis is het voor bedrijven lastig om nieuwe mensen aan te trekken en te investeren in het huidige personeel, zo meldt de overheid in een persbericht: "Tegelijk zijn er ook werkgevers, zoals technische bedrijven die juist op zoek zijn naar goed opgeleide werknemers. Met dit sectorplan komen werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar doordat gemeenten, scholen en werkgevers en de vakbonden de handen ineen hebben geslagen. Zo maken jongeren meer kans op een baan en wordt het onderwijs beter afgestemd op de behoeftes van het bedrijfsleven."

In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sectorplannen die door werkgevers en werknemers worden ingediend om mensen aan de slag te houden. In januari 2015 is de derde aanvraagperiode ingegaan. Minister Asscher roept werkgevers en werknemers op met goede plannen te komen, zodat mensen makkelijker aan de slag kunnen. 

IBM, dat een pittig kwartaal achter de rug heeft, staat overigens aan de vooravond van een grote internationale reorganisatie.

WK

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024