Wouter Hoeffnagel - 19 november 2015

40% van de Nederlanders ziet zelfrijdende auto wel zitten

Ruim 40% van de Nederlanders ziet een zelfrijdende auto wel zitten. Tegelijkertijd wil 57% wel overal de mogelijkheid houden zelf te kunnen rijden. Een auto delen zien maar weinig Nederlanders zitten. Slechts 10% is bereid een auto te delen in de komende 15 jaar.

Dit blijkt uit het onderzoek dat Eurofiber, een van de grootste digitale infrastructuurbedrijven in de Benelux, heeft laten doen naar de impact van slimme technologie op ons leven, wonen, werken en ondernemen in 2030. Een meerderheid (60%) van de Nederlanders wil in 2030 zelf energie opwekken. Het overige deel wil een beroep blijven doen op energieleveranciers. Verder wil een op de tien Nederlanders een onderhuidse chip die zijn slaapcyclus of andere zaken bijhoudt.

Gecoacht door wearable
Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim eenderde van de Nederlanders in de toekomst graag gecoacht wil worden door een ‘wearable’ bij het sporten. Ook geeft 29% van de Nederlandse bevolking aan volledig op de politie te willen rekenen voor het voorkomen van digitale inbraken op systemen. Zij willen dus zelf geen maatregelen hoeven nemen om hun digitale veiligheid te bewaken.

1 op de 20 Nederlanders wil in 2030 zijn of haar sociale leven voornamelijk online laten afspelen. De consument lijkt vooralsnog echter sceptisch over het aansluiten van apparaten op het internet. 68% van de Nederlanders geeft aan per apparaat te willen afwegen welke meerwaarde het heeft om een apparaat op het internet te laten aansluiten. Thuiswerken wordt steeds populairder. Meer dan een kwart van Nederland werkt in 2030 het liefst zoveel mogelijk thuis.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29