Redactie - 30 december 2015

Nieuwe software release voor self-driving technology Tesla Model S

In oktober vorig jaar is Tesla gestart met Model S van hardware te voorzien om de eerste stappen op weg naar self-driving technologie te introduceren: een radar voorin, 12 ultrasonische sensoren die om de auto in alle richtingen en op elke snelheid om zich heen kunnen kijken, een camera die vooruit kijkt en een fijn afgesteld digitaal aangestuurd electric assist remsysteem.

De nieuwe Tesla 7.0 software release bestaat uit een reeks van actieve veiligheids en gemaks features. Het is het enige volledig geïntegreerde systeem dat is voorzien van vier verschillende feedback modules: camera, radar, ultrasonische sensoren en GPS. Deze modules, die elkaar versterken, geven realtime data feedback vanuit de Tesla vloot, zodat het systeem continu leert en zichzelf verder verbetert. Met Autopilot kan Model S zichzelf binnen de rijbaan houden, door een tikje op de richtingaanwijzer van rijbaan veranderen, en de snelheid aanpassen aan de situatie door middel van de actieve, verkeersbewuste cruise control. Digitale controle over de motoren, remmen en het sturen helpt botsingen via de voor- en zijkanten, evenals het van de weg raken van de auto te voorkomen.

Tesla Autopilot neemt de saaie en potentieel gevaarlijke aspecten van het auto rijden over langere afstanden weg. Het system is bedoeld om Tesla rijders meer zekerheid te bieden achter het stuur, de veiligheid op de weg te verbeteren en het rijden op de snelweg prettiger te maken. Auto’s zonder bestuurder zullen nog een aantal jaren duren, ondertussen fungeert Tesla Autopilot net zoals de systemen die vliegtuigpiloten gebruiken, als de omstandigheden dit toelaten. De bestuurder is nog steeds verantwoordelijk voor het besturen van de auto.

De nieuwe release bestaat daarnaast uit een significante visuele update van het display van elke Model S die er op de wereld rondrijdt. Het instrumenten paneel is gericht op de bestuurder en bestaat uit meer functionele apps die de bestuurder helpen zijn of haar rit nog beter te monitoren.

De Tesla versie 7.0 software is de volgende stap voor Tesla Autopilot. Nieuwe functionaliteiten zullen ontwikkeld blijven worden en uitgerold via over-the-air software updates, om voorop te kunnen blijven lopen op het gebied van rijtechnologie.

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Progress Communications BN start week 17 tm 19