Wouter Hoeffnagel - 01 maart 2016

VU Amsterdam en QNH willen samen kloof op IT-arbeidsmarkt dichten

IT-dienstverlener en -kennispartner QNH en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gaan een samenwerking aan. De samenwerking is gericht op het verder dichten van de kloof tussen de theorie van de universiteit en de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven. QNH biedt duale masterstudenten van de VU relevante praktijkervaring, zodat zij goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden en hun opgedane theorie volop kunnen benutten.

De vraag naar Business Analytics consultants is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het kost bedrijven momenteel echter veel moeite om de juiste IT’er te vinden. Er is een schaarste aan informatica- en wiskundestudenten en de kennis van studenten sluit door de snelle ontwikkelingen in de markt niet altijd aan. Hierdoor moeten zij tijdens hun eerste baan al de nodige kennisachterstand inhalen. Duale masters zijn volgens de VU een goede manier om studenten nog beter voor te bereiden op het werkende leven.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Mauk Meewis, Business Unit Manager Application Development bij QNH: “De verantwoordelijkheid voor het dichten van de grote verschillen tussen de arbeidsmarkt en universiteit ligt bij zowel het bedrijfsleven als bij opleidingsinstituten. Voor ons betekent de samenwerking toegang tot nieuw en gemotiveerd IT-talent. Met de juiste begeleiding en ondersteuning stomen wij ze samen met de VU klaar voor het werkende leven. De reacties van de studenten zijn erg positief en wij hebben erg veel baat bij hun enthousiasme, drive en vernieuwende ideeën.”

Annemieke van Goor, studieadviseur en stagecoördinator Business Analytics bij de VU, noemt een hechte samenwerking met het bedrijfsleven van belang. Dankzij de samenwerking kunnen studenten theoretische kennis die zij opdoen direct in de praktijk brengen. Van Goor wijst er daarnaast op dat duale studenten hun werkervaring mee terug nemen naar de schoolbanken. De VU ziet het aantal duale studenten en met name de master Business Analytics groeien.

DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19