Redactie - 04 april 2016

Ruim kwart miljoen reserveringen binnen voor Tesla Model 3

De Tesla Model 3 doorbreekt alle verwachtingen. Topman Elon Musk maakte gisteren bekend dat er al 276.000 reserveringen geplaatst zijn voor de nieuwe wagen van het bedrijf.

De CEO had zelf gerekend op een kwart tot de helft van dat aantal. Time Magazine had eerder een onderzoek uit laten voeren waaruit bleek dat er 55.000 reserveringen zouden komen, maar de hype voor de betaalbare Tesla is dit weekend tot een hoogtepunt gekomen.

Om 276.000 reserveringen in perspectief te zetten: in de geschiedenis van Tesla zijn er maar 100.000 wagens gemaakt van alle modellen samen. De productiecapaciteit van Tesla mag dus flink opgeschroefd worden om dit aantal bij te kunnen benen. Met de huidige capaciteit wordt verwacht dat er mensen tot 2020 moeten wachten voor ze in een Model 3 kunnen rijden.

Dat zal dan wel een andere wagen zijn dan nu gepresenteerd is. Want Musk liet een dag voor de presentatie van de nieuwe wagen weten dat dit pas deel 1 is en er een meer onthullingen in een later stadium zullen volgen. Wat het tweede deel inhoud is niet precies duidelijk, maar de topman liet wel weten dat er nog veel aangepast wordt aan de Model 3. Ook zei hij tegen een Twitteraar dat het dashboard en besturing anders zullen zijn tegen de tijd dat de productie eind 2017 begint: 'Het zal aanvoelen als een ruimteschip'.

In samenwerking met Datanews

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023