Witold Kepinski - 25 mei 2016

Intrakoop breidt dienstverlening uit met ICT

Intrakoop breidt dienstverlening uit met ICT image

Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg gaat samenwerken met Protinus IT om zorgorganisaties ICT-producten en -diensten (op maat) aan te kunnen bieden. Intrakoop komt met deze nieuwe service naar aanleiding van vragen van leden.  

Veel zorgorganisaties worstelen met lastige ICT-vraagstukken, die bovendien zeer kostbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoge kosten voor beheer, licenties en exploitatie. Door gebrek aan specialistische kennis en gebrek aan goede partners kunnen projecten mislukken of veel duurder uitpakken. Protinus IT brengt aan de hand van Managed Sourcing de concrete behoeftestelling in beeld en selecteert daarbij de juiste leveranciers. Zo worden zorgorganisaties geholpen bij het maken van de juiste keuzes. Frank Kaptein, directeur van Intrakoop: “Zorgorganisaties hebben in toenemende mate te maken met een gecompliceerde ICT-markt met een brede verscheidenheid in aanbod en leveranciers. Onze leden vragen ons steeds vaker om hulp bij het verwerven van ICT-middelen en -diensten. Samen met Protinus maken we ICT-vraagstukken inzichtelijk en worden producten en diensten tegen de beste prijs aangeboden door leveranciers. Zo kunnen onze leden flexibel en efficiënt werken.”

Marcel Nulden (foto), algemeen directeur Protinus IT: “Wij zijn van mening dat er vanuit ICT-perspectief meer overeenkomsten zijn in de zorg dan verschillen. Toch hebben de leveranciers de afgelopen jaren van de verschillen weten te profiteren.” Daar komt met de ICT-omgeving voor Intrakoop-leden verandering in. Nulden: “Op deze manier brengen wij de hele ICT-markt in kaart, zodat elke zorgorganisatie in staat is de beste oplossing voor elk ICT-vraagstuk te vinden.”

ICT onmisbaar in de zorg

Volgens Yvonne van Rooy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), is ICT niet meer weg te denken in de zorg. Ontwikkelingen zoals e-health en zelfmanagement vormen belangrijke middelen om de zorg beter te maken en betaalbaar te houden. Van Rooy presenteerde recentelijk de beleidsstrategie ‘Zorg voor 2020’ aan minister Edith Schippers van VWS, waarin het groeiende belang en de impact van ICT voor de zorg worden benadrukt.

Meer informatie: www.intrakoop.nl/ict

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14