Wouter Hoeffnagel - 15 juni 2016

SLTN Inter Access en NEXUS Nederland gaan strategische samenwerking aan

Leverancier van een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) voor algemene en academische ziekenhuizen, GGZ-instellingen en ketenpartners NEXUS Nederland en SLTN Inter Access (SLTN), leverancier van ICT-oplossingen, gaan een samenwerking aan. De bedrijven gaan het NEXUS / EPD als private cloud dienst beschikbaar maken. Daarnaast integreren de bedrijven het NEXUS / EPD met de ZorgCloud en ZorgWerkplek van SLTN om zorginstellingen te ontzorgen.

Door de integratie ontstaat een modulaire oplossing die zorginstellingen een digitaal platform biedt voor zowel haar primaire- als ondersteunende applicaties. Daarnaast zorgt de oplossing voor de ontsluiting van deze applicaties naar een werkplek waarmee zorgverleners op ieder tijdstip, vanuit iedere locatie, met ieder device op een veilige wijze toegang krijgen tot de informatievoorziening. Hiermee kunnen zorginstellingen naar behoeve invulling geven aan de sourcing strategie van haar ICT-behoeften.

ISO27001 en NEN7510 gecertificeerde datacenters
De dienstverlening is gebaseerd op ISO27001 en wordt uitgevoerd vanuit de NEN7510 en ISO27001 gecertificeerde Nederlandse datacenters van SLTN. De gegevens worden opgeslagen in het datacenter van SLTN op Nederlands grondgebied en vallen volledig onder Nederlands recht.

Marc Sterenberg, commercieel directeur NEXUS: “Met deze samenwerking geven we invulling aan de vraag van veel klanten om op basis van voorspelbare en beheersbare kosten de volledige informatievoorziening te borgen. Door de samenwerking met SLTN zijn we nu in staat dit als een integrale propositie vanuit één hand aan te bieden met heldere afspraken over kwaliteit en beschikbaarheid.”

Geïntegreerde dienst
Chris Liebregts, sectordirecteur Zorg SLTN: “Onze klanten vragen steeds meer ontzorging op het vlak van ICT en flexibilisering van ICT-diensten. Door de samenwerking met NEXUS bundelen wij de krachten op het gebied van applicaties, infrastructuren en security om onze klanten één geïntegreerde dienst aan te kunnen bieden.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei