Witold Kepinski - 29 juli 2016

AXEZ voegt plus aan HPE toe

AXEZ heeft een 100 procent focus op Hewlett Packard Enterprise (HPE) en heeft kennis van het volledige HPE-portfolio

“Al sinds de oprichting van AXEZ in 2009 doen we precies het gedeelte van HP dat na de splitsing van vorig jaar in HPE terecht is gekomen”, vertelt Van Dop. “Het is net of ons portfolio model heeft gestaan voor de reorganisatie bij HP. Ik zeg weleens: ons portfolio is alles van HP dat past in een 19 inch rek. Dat was al zo voor de splitsing, dus we hebben weinig van de reorganisatie bij HP gemerkt. De contactpersonen zijn dezelfde gebleven, afgezien van enkele wisselingen op commercieel vlak. Een voordeel is dat we geen druk meer ervaren van 'de andere kant' van HP: de consumententak HP Inc. Dat mensen daar voortdurend vragen wanneer we meer notebooks of printers gaan verkopen.”

De intensieve samenwerking tussen AXEZ en HP berust volgens Van Dop niet op toeval. “HP heeft alles in huis om iedere gewenste infrastructuur te kunnen leveren. Ook (hybride) cloudinfrastructuren, waar eindklanten in toenemende mate om vragen. Ik zie de angst bij bedrijven om naar de cloud te gaan snel verdwijnen. Gaat het om persoonsgerelateerde data, dan is er nog steeds veel voorzichtigheid in de markt. Maar de wereld verandert; de hoeveelheid data om ons heen groeit zo snel dat het bijna onmogelijk is om alles te blijven bewaren binnen de deuren van jouw eigen bedrijf. Ik begrijp dat organisaties hun kritieke bedrijfsapplicaties lokaal en on-premise willen houden, maar waarom zou je heel dure faciliteiten in de lucht houden om bijvoorbeeld ook allerlei oude (cold) data ergens in een kelder te bewaren?”

De uitdaging voor AXEZ is om van HP-producten een 'plus' te maken, zoals Van Dop het uitdrukt. “Wij kijken wat HP maakt en doen dat vervolgens net wat beter. Een product begint altijd met het design van HP. Daarna is het de vraag wat de 'best fit' is voor een specifieke klant: on-premise, volledig cloud of – en dat is het meestal – hybride. Vaak gaat een stap naar de cloud stap voor stap. Onze contracten zijn bovendien flexibel; een klant schuift desgewenst langzaam van on-premise naar de cloud, en ook weer terug als hij dat wil. Ook publieke cloudomgevingen maken deel uit van onze totaaloplossingen. In een hybride model kiezen onze klanten zelf wat ze doorzetten en waarheen. Dat is afhankelijk van de eisen die een klant stelt aan de opslag van data: moet het naar Amazon, Azure of bijvoorbeeld Dropbox? Wat de klant maar wil, maar het wordt allemaal beheerd vanuit één connectie.”

Het HP-systeem dat AXEZ het meest verkoopt, is 3PAR Flash. “Met full flash heb je altijd voldoende performance”, verklaart Van Dop. “Heb je 100 TB aan data en je wilt uitbreiden, dan kocht je vroeger een nieuw systeem van 150 TB. Maar met full flash worden de benodigde TB's bijna letterlijk in elkaar geduwd, waardoor je juist maar 60 TB nodig hebt. Dat scheelt stroom, koeling, ruimte en ook onderhoud. Full flash is gewoon overzichtelijker.”

Klik hier voor het volledige artikel!

 

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb