Witold Kepinski - 02 augustus 2016

AXEZ succesvol met HPE Teaming Programma

AXEZ zette in 2009 samen met HPE het zogeheten 'HPE Teaming Programma' op. Het idee is dat andere resellers die hun klanten een nieuwe HP-infrastructuur of ander product willen leveren waarvoor ze niet direct de juiste certificering hebben, samen met AXEZ zo'n project toch kunnen doen. Op die manier kunnen resellers en applicatieleveranciers het complete producten- en dienstenportfolio van HPE inzetten ongeacht hun certificeringen, omdat AXEZ de projecten waar nodig aanvult met consultancy en producten.

Een goed voorbeeld is de klantcase van het Amsterdamse medisch centrum OLVG. De huisleverancier is ICT-reseller ARP uit Maastricht. Toen het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in juni 2015 fuseerde met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis tot het nieuwe OLVG, het grootste topklinisch ziekenhuis van Nederland, besloot het OLVG-bestuur om voor beide locaties hetzelfde patiëntinformatiesysteem te gebruiken: het Amerikaanse systeem Epic. De server- en strorageoplossing die Epic ondersteunt is een typische HPE-oplossing, die ARP alleen kon implementeren in samenwerking met AXEZ. Dit omdat ARP geen storagesystemen en datacenteroplossingen implementeert. Door intensief samen te werken zorgden beide partners voor een soepele implementatie en een uitstekende service. Een win voor alle partijen.

Rene van Dop vertelt: “Wij maakten het ontwerp en ARP was het commerciële aanspreekpunt. We hebben een HP Converged System geleverd: een 3PAR Full Flash met HP-switches. Epic stelt hoge eisen aan de onderliggende ICT-omgeving. Is de infrastructuur niet op voldoende niveau, dan krijg je geen support van Epic. Het voorbeeld van ARP staat trouwens niet op zichzelf; we hebben ook HPE Teaming Programma's gedaan met onder meer Protinus en Centra1Point. Als je elke week wel ergens een 3PAR installeert zoals wij, dan heb je heel veel ervaring. En ervaring is nog veel belangrijker dan je certificeringen. Teaming wordt erg belangrijk in de nabije toekomst, want storage en cloud worden steeds meer commodity: meer en meer bedrijven beseffen dat data een belangrijke asset voor ze is. Tegelijk worden storage en cloud technisch steeds complexer. Niet iedereen kan dit zonder hulp van buitenaf.”

Klik hier voor het volledige artikel! 

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29