Wouter Hoeffnagel - 19 augustus 2016

Schikking tussen Uber en chauffeurs afgewezen door rechter

Een schikking die het online taxibedrijf Uber eerder dit jaar sloot met chauffeurs uit de Amerikaanse staat Californië is door de rechter afgekeurd. Het ging ome en schikking ter waarde van 100 miljoen dollar.

Dit meldt persbureau Bloomberg. Een rechter in San Francisco zet een streep door de schikking en stelt dat de hoogte van mogelijke claims onderschat. De rechtszaak draait om de vraag of chauffeurs van Uber werknemers zijn van het bedrijf of juist als zelfstandigen te werk gaan. De chauffeurs stellen werknemers van Uber te zijn, en daarmee recht te hebben op een onkostenvergoeding en andere voordelen. Uber is het hier niet mee eens en ziet de chauffeurs als zelfstandige ondernemers.

Overigens heeft een beroepscollege eerder al aangegeven dat de chauffeurs mogelijk inderdaad als zelfstandigen gezien moeten worden. Het is dan ook maar de vraag hoe het ongeldig verklaren van de schikking uitpakt voor chauffeurs van het bedrijf. De advocaat van de chauffeur heeft al gewaarschuwd dat Uber hierdoor kan afzien van verder onderhandelingen met de chauffeurs.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14