Wouter Hoeffnagel - 02 maart 2017

Vatfree.com wint BIG-small Pitch Startup Event tijdens Mobile World Congress

Vatfree.com wint BIG-small Pitch Startup Event tijdens Mobile World Congress image

Het Nederlandse bedrijf Vatfree.com is tijdens het Mobile World Congress in het Holland Paviljoen door de vakjury uitgeroepen als de winnaar van dit BIG-small Pitch Startup Event. Het systeem van de startup Vatfree.com zorgt ervoor dat de internationale reiziger op gemakkelijke wijze belasting terugkrijgt op de aankopen die op bestemming zijn gedaan. De jury vond de pitch van Joni Smeenk, founder en CEO, het beste vanwege het duidelijke verdienmodel, de schaalbaarheid en de marktkansen.

Op de foto: Winnaar van het BIG-small Pitch Startup Event Joni Smeenk, founder en CEO van Vatfree.com, met organisatoren Martijn van Hoogenhuijze van InnovationQuarter (links) en Jean-Paul Mau-Assem van Enterprise Summit (rechts).

Het BIG-small Pitch Startup Event is een match-making evenement, dat startups verbindt met investeerders en bedrijven die wereldwijd succesvol zijn in de app-economie industrie. Voorafgaand aan het MWC selecteerde een professionele jury de tien startups voor dit BIG-small Pitch Startup Event.

Pitch
Tijdens het event verzorgden Broomx, Closing the Loop, Dubline, Imvision Technologies, Is it You, Paztir, Vatfree.com, Roader, Travis en Xgear een pitch in TEDx-stijl van maximaal vijf minuten met als doel de vakjury, corporates en het publiek te overtuigen van de waarde van hun product(en) of oplossing(en). De vakjury bestond uit Bart de Jong (ABN AMRO), Mark Beermann (MobileMindz) en Liesbeth Becker Hoff (Maxcode).

Belangrijk uitgangspunt bij de pitches is de maatschappelijke en technologische impact van de innovatie op het gebied van privacy en beveiliging, telecommunicatie en IT, Smart City, Internet of Things en Cloud. De tien startups gaan na het MWC in gesprek met UNIIQ, het investeringsfonds in Zuid-Holland gericht op de proof-of-concept fase, om ze te ondersteunen bij hun (internationale) vervolgstappen.

Mobile World Congress
Het MWC is een vierdaags event met ruim 120.000 bezoekers en vele productlanceringen van bedrijven. Op het MWC komen vertegenwoordigers uit de hele wereld samen om ontwikkelingen binnen de mobiele sector en onderwerpen op het gebied van onder andere veiligheid en het 'Internet of Things' te bespreken.

Nederland behoort tot de top 5 van landen in de wereld waar het gaat om digitale economieën. Het staat bekend om zijn innovatie(-inspanningen), betrouwbare en uitgebreide infrastructuur, kennis van cybersecurity en bovendien om een open en business-vriendelijke mindset. Een groot aantal bedrijven uit Nederland en de Haagse regio verzamelden zich tijdens MWC op het Holland Pavilion. In dit paviljoen speelden Safety & Security, cloud en telecom een belangrijke rol. Dagelijks waren er bijeenkomsten voor ondernemers om te netwerken en hun kennis te verruimen, die hun helpen bij het verkennen en het uiteindelijk zetten van de stap naar nieuwe markten in het buitenland.

Holland Pavilion
Het initiatief voor het Holland Pavilion is van ondernemer Danny Frietman (Enterprise Summit) en wordt ondersteund door de gemeente Den Haag, de Nederlandse ambassade in Madrid, het Netherlands Business Support Office in Barcelona en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Executive People en Dutch IT-channel waren mediapartner van het Holland Pavilion.

Vatfree.com-wins-BIG-small-Pitch-MWC17-InnovationQuarter-Enterprise-Summit-002_kopie.jpg

De deelnemende 10 startups, de jury en de organisatoren van het BIG-small Pitch Startup Event tijdens MWC17 in Barcelona

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024