Witold Kepinski - 09 juni 2017

'Public cloud kan leiden tot Hotel California scenario'

Hybrid IT is volgens HPE de beste weg

HPE CEO Meg Whitman verwacht dat organisaties niet zomaar alle applicaties naar de public cloud overzetten. Ze baseert zich op een onderzoek van IDC waarin 53 procent van IT-beslissers overweegt hun workloads weer in on-premises en private cloud omgevingen te draaien. De hybride cloud is volgens de topvrouw de beste optie en voorkomt Hotel California toestanden (You can check-out any time you like, But you can never leave) waarbij volgens haar public cloud providers hun klanten niet zomaar laten gaan.

Cloud cliff

Hoewel public cloud providers groeien als kool, in het bijzonder Amazon Web Services (AWS), Azure, Google en IBM, ziet Whitman ook hindernissen zo vertelde de topvrouw tijdens de HPE Discover conferentie in Las Vegas waar duizenden IT-beslissers en business partners samenkwamen. Volgens haar heeft public cloud issues rond inflexibiliteit, security en de hoge kosten die gepaard gaan als er applicaties en data uit de public cloud moeten worden gehaald. De topvrouw van HPE beweert dat klanten een 'cloud ravijn' (cloud cliff) tegenkomen.

Volgens Whitman zullen klanten daarom vaker kiezen voor hybrid IT, een deel van workloads gaat dan naar de public cloud maar een deel blijft dan on-premises in een private cloud, zeker als dat kan via een prijsmodel op basis van consumptie. Als voorbeeld werd de farmaceutische multinational Merck genoemd die gebruik maakt van een hybrid IT-oplossing van HPE. Ook cloud workplace provider Smartsheet koos onlangs voor hybrid IT van HPE.

Infrastructuur

Voor moderne hybrid IT omgevingen introduceerde HPE tal van nieuwe producten en diensten zoals het nieuwe Gen10 server platform, updates voor de Synergy composable infrastructuur, een nieuwe Aruba 8400 core switch, een Aruba Internet of Things asset tracking oplossing voor de intelligent edge en een HPE Edgeline Services Platform voor het beheren van connected systems netwerken in Operational Technology (OT) en Informatie Technology (IT) omgevingen. Volgens marktonderzoeker IDC wordt 43 procent van Internet of Things (IoT) data aan de edge geanalyseerd. De edge zijn gebieden buiten het datacenter, zoals een olieveld.

Pointnext

IT-beslissers zoals een CIO, IT-manager en line of business (lob) manager, worden door de HPE Pointnext services organisatie ondersteund die hen helpt in de digitale transformatie en hybrid IT omgevingen. Meer dan 25.000 specialisten in 80 landen die samen 30 verschillende talen spreken en een breed scala aan disciplines beheersen, van cloud consultancy tot operationele services, zijn aangesloten bij HPE Pointnext. Deze teams werken wereldwijd samen om met organisaties sneller nieuwe technologieën te kunnen laten toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cloud computing en hybride IT, Big Data en analytics, The Intelligent Edge en Internet of Things (IoT).

Hybrid IT

HPE biedt hybride IT-oplossingen in samenwerking met partners. Hierbij worden IT-resellers aangemoedigd samen te werken met (lokale) HPE cloud providers. Daardoor kunnen resellers aan eindgebruikers een totaaldienst bieden, zoals een gevirtualiseerde werkplek. In Nederland staat onder andere cloud service broker Eshgro open voor samenwerking met resellers (video).

WK

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders NTT BW start 31-5 TM 14-6
Netgear banner liggend start week 14