Redactie - 22 mei 2018

Blockchain Innovation Week in Den Haag

Blockchain Innovation Week in Den Haag image

Van 22 t/m 25 mei vindt de eerste editie van Blockchain Innovation Week plaats, een meerdaags programma van meetups, lezingen en workshops in teken van blockchain technologie. Het programma is te bezoeken in The Hague Tech, de nieuwe tech-hub met gedeelde kantoorruimte in Den Haag waar talent, startende technologiebedrijven, overheid en kennisinstellingen samen verbinden en aan technologie werken.

Blockchain Innovation Week geeft een kijk in de wereld van kleinere start-ups, programmeurs en grotere bedrijven die innovatieve projecten zijn gestart. Deep dives (workshops) worden verzorgd door o.a. RChain waarbij beginnende en gevorderde blockchain programmeurs leren schrijven in Solidity, de programmeertaal van smart contracts. Sprekers als Rabobank, Komodo, ixo.foundation, BitmyMoney en CryptoPepes presenteren unieke lezingen van projecten en de achterliggende technologie architectuur. Daarnaast zijn er interactieve ‘ask me anything’ (AMA) sessies. Het programma is in het engels. Meer informatie over de sprekers en workshops, zie blockbar.nl. Blockchain Innovation Week vindt in dezelfde week plaats als Bitcoin Pizza Dag, de dag acht jaar geleden dat een ontwikkelaar twee pizza's voor 10,000 Bitcoin kocht.

Blockchain, niet alleen een nieuwe technologie

De opkomst van blockchain technologie, het systeem achter Bitcoin, vindt in hoog tempo plaats. Blockchain biedt mogelijkheden voor een peer-to-peer systeem waarbij uitwisseling van data mogelijk is zonder de aanwezigheid van een tussenpersoon en wordt vaak vergeleken met een innovatie die net zo revolutionair is als het internet. Blockbar, de organisatie achter Blockchain Innovation Week, ziet het belang dat deze technologie een zichtbare plek inneemt. “Blockchain is niet alleen een nieuwe technologie, het is de basis van een nieuwe maatschappelijke en economische infrastructuur. Het zal een fundament vormen voor waardesystemen, het bouwen van robots en onze besluitvormingsprocessen. Het is belangrijk dat iedereen betrokken wordt en deel uitmaakt van de dialoog“, aldus Bart Maarseveen, co-organisator Blockbar.

Over Blockbar, Blockchain Lab The Hague

Blockbar is een open platform en laboratorium voor innovatie waar kruisbestuiving op het gebied van blockchain technologie plaatsvindt. Blockbar bestaat uit een blockchain community waar ontwikkelaars, consultants, business developers en andere geïnteresseerden samenkomen voor kennisuitwisseling en het prototypen van blockchain applicaties. Het lab is onderdeel van The Hague Tech, de internationale gemeenschap in Den Haag waar talent, bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken.