Wouter Hoeffnagel - 14 november 2018

Microsoft hervat uitrol najaarsupdate Windows 10

De najaarsupdate van Windows 10 is weer beschikbaar. Microsoft haalde de update tijdelijk offline en riep op de update niet te installeren nadat gebruikers met dataverlies werden geconfronteerd.

Dit maakt Microsoft bekend op haar blog. De update werd in oktober uitgebracht, maar bleek problemen te veroorzaken bij eindgebruikers. Zo meldden gebruikers data te zijn verloren nadat zij de update op hun systeem hadden geïnstalleerd. Microsoft maakte op 10 oktober al bekend het probleem te hebben verholpen. De nieuwe update werd sindsdien getest onder bètagebruikers.

Handmatig te installeren

Nu is de update dus ook beschikbaar voor andere gebruikers. De update kan worden geïnstalleerd door handmatig hiernaar te zoeken; via de automatische update functie van Windows is de update vooralsnog niet bekend. Met deze stap wil Microsoft de update eerst uitrollen naar geavanceerde gebruikers. Deze uitrol wordt nauwlettend gemonitord door Microsoft.

Indien de uitrol goed verloopt, wordt de update op termijn ook via de automatische updatefunctie van Windows beschikbaar. Microsoft verwacht dit proces de komende weken en maanden gefaseerd uit te voeren.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Netgear banner liggend start week 14