Redactie - 15 februari 2019

Snelle groei Mendix zet door: 150% omzetstijging in USA in 2018

Snelle groei Mendix zet door: 150% omzetstijging in USA in 2018 image

Mendix, onderdeel van Siemens en gespecialiseerd in low-code, heeft een succesvol jaar achter de rug. Zo tekende het in 2018 142 nieuwe klanten op en boekte het wederom een record omzetgroei. Het jaar werd afgesloten door de overname van Siemens in het laatste kwartaal, dit markeert de grootste investering ooit op het gebied van low-code. 

Mendix bleef in 2018 de snelle groei voortzetten met onder meer een toename van de omzet van 150 procent in Amerika. Het voegde 142 nieuwe klanten toe waaronder Verizon, Ingersoll Rand, Zurich Insurance, Innovapost (het IT-bedrijf van CanadaPost), BAM Infra, North Carolina State University en andere grote organisaties en overheidsinstellingen. Mendix wist het aantal deals van meer dan 1 miljoen dollar te verdubbelen. Daarnaast verlengde 95 procent van de klanten hun contract en breidde meer dan de helft van de klanten hun activiteiten met Mendix uit. 

Nieuwe omzetstromen creëren

“Onze klanten behalen concrete, substantiële en meetbare resultaten met een ongekende snelheid en efficiëntie”, zegt Derek Roos, CEO bij Mendix. “Dankzij het Mendix-platform creëren klanten nieuwe en onvoorziene omzetstromen. Business professionals en IT-teams pakken samen bedrijfskritische issues aan en lossen deze op door samen te werken op een niveau dat voorheen onmogelijk was. Samen zetten zij ideeën om in resultaten zonder het lange, ingewikkelde pad van traditionele ontwikkeling te volgen. Onze klanten profiteren van de innovatiekracht en het concurrentievoordeel dat ons platform met zich meebrengt. We verheugen ons erop te zien wat zij in 2019 met Mendix gaan maken.”

In oktober 2018 is Mendix voor 628 miljoen dollar overgenomen door Siemens AG. Door het “freedom to operate” model dat Siemens hanteert behoudt Mendix de naam, hetzelfde management en de eigen kantoren. Mendix valt daarbij onder de ‘Digital Factory’-divisie van Siemens. Het Mendix-platform wordt ook geïmplementeerd bij andere divisies van Siemens en het feit dat Mendix toegang heeft tot het klantenportfolio van Siemens, draagt naar verwachting bij aan een versnelde groei van Mendix.  

Nieuwe kantoren in Boston, Frankfurt en Rotterdam

Mendix heeft in 2018 150 nieuwe medewerkers aangenomen. Dit is een toename van het personeelsbestand met 46%. Het verwacht in 2019 meer dan 700 medewerkers in dienst te hebben. Om deze groei te ondersteunen heeft Mendix een nieuw hoofdkantoor betrokken in Boston dat met 30.000 vierkante meter ruimte biedt aan een tech hub-omgeving met nog meer nieuw talent. Mendix heeft daarnaast een kantoor geopend in Duitsland en is in Nederland verhuisd naar De Rotterdam, een gebouw ontworpen door Rem Koolhaas, waar het de hele vijfde verdieping bevolkt.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BN start 14 feb CIS Services Awareness