Wouter Hoeffnagel - 24 maart 2019

'Vraag naar wearables stijgt met 15,3% in 2019'

De markt voor wearables, inclusief draadloze headsets met slimme assistenten, groeit dit jaar met 15,3%. Tegen het eind van 2019 zijn naar verwachting zo'n 198,5 miljoen wearables over de toonbank gegaan. Op de lange termijn groeit de markt naar verwachting de komende jaren met een jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 8,9% tot 279 miljoen units in 2023.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker. De groei is vooral te danken aan de populariteit van smartwatches, oorgedragen apparaten en slimme armbanden, evenals de omarming van wearables in de zorg. "De opkomst van slimme assistenten op wearables, zowel arm- als oorgedragen, is een interessante trend", aldus Jitesh Ubrani, onderzoeksdirecteur voor IDC's Mobile Device Trackers. "Ondanks dat zij nog in hun kinderschoenen staan, maakt de integratie van deze assistenten met wearables nieuwe toepassingen mogelijk. Denk hierbij aan het integreren van deze apparaten in een smart home zodat zij gebruikers proactiever kunnen stimuleren gezonder of productiever te leven."

Omarming in zorg en bedrijfsleven

"Twee belangrijkedrijvers voor de wearables markt is de omarming in de zorg en het bedrijfsleven", aldus Ramon T. Llamas, onderzoeksdirecteur voor IDC's Wearables team. "Wearables gaan een belangrijke rol spelen in digitale zorg door constant patiëntgegevens te verzamelen en patiënten de mogelijkheid te bieden hun eigen gezondheid te monitoren. In het bedrijfsleven kunnen wearables helpen de digitale transformatie van bedrijven te versnellen door informatie te versturen en werknemers in staat te stellen taken sneller uit te voeren. Dit is waar vendoren en bedrijven processen kunnen stroomlijnen om sneller resultaten te realiseren."

Smartwatches zijn in 2019 naar verwachting met 45,6% goed voor bijna de helft van de wearables markt. Slimme armbanden en oorgedragen wearables volgen op enige afstand met respectievelijk 27,4% en 24,7%.

idc-wearables-2019.png

SLTN Vierkant SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29