Witold Kepinski - 02 mei 2019

Apple ziet omzet en winst teruglopen

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale tweede kwartaal van 2019 eindigend op 30 maart 2019. De onderneming boekte een kwartaalomzet van 58 miljard dollar , een daling van 5 procent ten opzichte van het kwartaal vorig jaar en de kwartaalwinst per verwaterd aandeel van 2,46 dollar, een daling van 10 procent. Internationale omzet vertegenwoordigde 61 procent van de omzet van het kwartaal. De nettowinst bedroeg 11,5 miljard dollar, dat is 2,3 miljard dollar minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

"Onze kwartaalresultaten in maart laten de aanhoudende kracht zien van onze installed base van meer dan 1,4 miljard actieve apparaten, omdat we een record hebben gevestigd voor onze services en de sterke dynamiek van onze Wearables, Home en Accessories-categorie, die een nieuw maartkwartaal instelde record" zegt Tim Cook (foto), CEO van Apple. "We hebben in zes jaar onze sterkste iPadgroei neergezet en we zijn net zo enthousiast als altijd over onze pijplijn van innovatieve hardware, software en services. We kijken ernaar uit om meer te delen met ontwikkelaars en klanten op de dertigste jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple in juni. "

"We genereerden een operationele cashflow van 11,2 miljard dollar in het kwartaal van maart en bleven aanzienlijke investeringen doen in alle sectoren van ons bedrijf", zegt Luca Maestri, financieel directeur van Apple. "We hebben ook meer dan 27 miljard dollar aan aandeelhouders teruggegeven door aandelen terug te kopen en dividenden. Gezien ons vertrouwen in de toekomst van Apple en de waarde die we zien in onze aandelen, heeft onze Raad een extra 75 miljard dollar toegestaan ??voor het terugkopen van aandelen. We verhogen ook ons ??kwartaaldividend voor de zevende keer in minder dan zeven jaar. "

Als gevolg van de goedgekeurde verhoging heeft de raad van bestuur van Apple een dividend in contanten van $ 0,77 per aandeel van de gewone aandelen van de onderneming aangekondigd, een stijging van 5 procent. Het dividend is betaalbaar op 16 mei 2019 aan aandeelhouders van het record vanaf het sluiten van de handel op 13 mei 2019.

Het managementteam en de Raad van Bestuur zullen elk onderdeel van het kapitaalrendementprogramma regelmatig blijven evalueren en van plan zijn om jaarlijks een update van het programma te geven.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023