Witold Kepinski - 11 mei 2019

Cohesity back-up en recovery voor moderne workloads

Cohesity back-up en recovery voor moderne workloads image

Cohesity, aanbieder van hyperconverged secundaire opslag , heeft nieuwe enterprise-class back-up-, herstel- en datamanagement mogelijkheden aangekondigd voor Hadoop big data workloads, NoSQL gedistribueerde databases , Kubernetes gecontaineriseerde applicaties en populaire Software as a Service (SaaS) -omgevingen. Dit is volgens Cohesity de eerste keer dat al deze gegevensbronnen kunnen worden beschermd en beheerd via één webplatform, waardoor bedrijven gegevensverlies kunnen minimaliseren, snellere hersteltijden kunnen bereiken en gegevensbeveiliging en -naleving kunnen verbeteren.

Hadoop big data-workloads, NoSQL gedistribueerde databases, containers en SaaS-applicaties zijn nu gemeenschappelijke componenten van de enterprise IT-stack. Maar oplossingen die elk van deze moderne workloads afzonderlijk beschermen, zijn vaak erg complex om te beheren, kunnen de kosten verhogen en verder het kritieke probleem van massale gegevensfragmentatie samenvoegen, aldus Cohesity.

Cohesity brengt gegevensbeheer in het moderne tijdperk door consolidatie van ondersteuning voor toonaangevende hypervisors (VMware, Nutanix AHV, Microsoft Hyper-V), databases en applicaties (Oracle, SQL, SAP HANA), opslag, fysieke workloads en nu moderne workloads, op een softwaregedefinieerd platform. De oplossing biedt een niveau van bescherming, herstelbaarheid en beheerbaarheid dat voorheen alleen beschikbaar was voor traditionele databases en applicaties.

"We hebben ongelofelijke innovatie gezien in de manier waarop organisaties hun IT-omgevingen beheren, maar bedrijven zijn er niet in geslaagd een aanvaardbaar niveau van gegevensbeheer en bescherming te handhaven voor deze nieuwe, baanbrekende oplossingen", zegt Raj Rajamani, vice-president van producten, Cohesity. "Wij helpen bedrijven bij het versnellen van innovatie door ondersteuning voor moderne toepassingen en omgevingen uit te breiden op hetzelfde web-schaalplatform dat klanten gebruiken om traditionele workflows te beschermen en te beheren."

Web-Scale Protection voor Hadoop- en NoSQL-workloads

Met de overname van Imanis Data, die onlangs is aangekondigd, biedt Cohesity nu back-up-, herstel- en datamanagementmogelijkheden voor Hadoop Distributed File System (HDFS) workloads en NoSQL gedistribueerde databases die voorheen alleen beschikbaar waren voor traditionele databases.

Deze nieuwe mogelijkheden stellen moderne ondernemingen in staat meer efficiëntie te bereiken en meer uit hun gegevens te halen om:

Vereenvoudig het gegevensbeheer voor HDFS big data-workloads en NoSQL-gedistribueerde databases, waaronder MongoDB, Cassandra, CouchBaseDB en Hbase - allemaal op een enkel platform.

Biedt de flexibiliteit van gedetailleerd herstel met toepassingsbewuste, agentloze back-ups.

Handhaving van complexe gegevensvereisten door bijvoorbeeld automatisch gevoelige informatie te maskeren die wordt gekopieerd en gebruikt voor test- en ontwikkelingsdoeleinden.

Back-up en herstellen van container-applicaties zo snel en gemakkelijk als Virtual Machines

Cohesity back-up- en herstelmogelijkheden zal bieden voor Kubernetes-gebaseerde gecontaineriseerde applicaties die overeenkomen met het beschermingsniveau dat eerder alleen voor virtuele machines (VM's) beschikbaar was. Door native-integratie met

Kubernetes beschermt Cohesity de onderliggende gegevens en de applicatiestatus, zodat bedrijven een back-up van de hele applicatie kunnen maken, niet alleen de gegevens.

Back-up

Back-ups voor gecontaineriseerde applicaties zijn applicatie-consistent en kunnen worden uitgevoerd in de modus "incremental forever", wat betekent dat klanten slechts één volledige back-up hoeven uit te voeren en vervolgens incrementele back-ups maken, waardoor back-uptijden worden verkort en bewerkingen worden vereenvoudigd. Herstelbewerkingen kunnen worden uitgevoerd op de oorspronkelijke locatie of op een andere locatie en bieden opties voor noodherstel en migratie voor klanten, aldus Cohesity.

SaaS

Cohesity zal meer steun toevoegen voor de toenemende afhankelijkheid van ondernemingen van SaaS-applicaties door back-up- en herstelmogelijkheden voor Microsoft Office 365 uit te breiden met Microsoft OneDrive. Hierdoor kunnen klanten zich beschermen tegen gegevensverlies als gevolg van fouten of malware en om te helpen bij e-discovery of compliance. Cohesity maakt het eenvoudig om aan beveiligings- en compliancevereisten te voldoen door gebruik te maken van informatie die beschikbaar is in Azure Active Directory, de cloudgebaseerde identiteits- en toegangsbeheerservice van Microsoft, om klanten te helpen back-up- en herstelbeleid te maken. Deze nieuwe mogelijkheden zullen voortbouwen op bestaande beveiligingen voor Microsoft Office 365 Exchange Online die Cohesity in september 2018 onthulde.

"Uit ESG-onderzoek blijkt dat een groeiend aantal organisaties moderne workloads, gecontaineriseerde applicaties en SaaS-applicaties omarmt, waardoor IT-leiders de beveiliging, het beheer en de gegevens binnen die omgevingen veiliger en productiever maken", zegt Christophe Bertrand, senior analist, ESG Research. "Cohesity is erop gericht om klanten in staat te stellen inzichten uit deze gegevens te beschermen en te verzamelen, terwijl ze gegevenssilo's verwijderen die de complexiteit van het beheer aanzienlijk kunnen verminderen."

Beschikbaarheid

Cohesity backup- en herstelmogelijkheden voor HDFS en NoSQL gedistribueerde databases zijn nu beschikbaar. De bescherming voor Kubernetes en Microsoft OneDrive is deze zomer beschikbaar voor klanten.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024