Witold Kepinski - 06 juni 2019

NASCAR verruilt Microsoft Azure voor AWS als preferred cloud provider

NASCAR verruilt Microsoft Azure voor AWS als preferred cloud provider image

Amazon Web Services (AWS), kondigt aan dat de het Amerikaanse National Association voor Stock Car Auto Racing (NASCAR) AWS heeft gekozen als standaard voor cloud-gebaseerde machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) workloads.

NASCAR, dat eerder Microsoft Azure gebruikte, zal de breedte en diepte van AWS-technologieën gebruiken om cloudgebaseerde services te bouwen en processen te automatiseren, waaronder een nieuwe videoserie op NASCAR.com genaamd This Moment in NASCAR History aangedreven door AWS. De videoserie zal debuut maken in de Monster Energy NASCAR Cup Series  race op de Michigan International Speedway, de grootste historische momenten delen in NASCAR racen met kijkers.

NASCAR migreert het 18-petabyte video-archief naar AWS en maakt gebruik van Amazon Rekognition - een AWS-service die intelligente beeld- en video-analyse toevoegt aan applicaties - om specifieke videoframes automatisch te voorzien van metagegevens, zoals stuurprogramma, auto, race, ronde, tijd en sponsors, zodat ze eenvoudig die tags kunnen doorzoeken om de meest iconische momenten uit eerdere races te belichten.

Door AWS-services te gebruiken, verwacht NASCAR elk jaar duizenden uren handmatige zoektijd te besparen.

Lees meer details op de AWS site.