Redactie - 14 augustus 2019

Parallels lanceert Desktop 15 voor Mac en is klaar voor macOS Catalina

Parallels, specialist in crossplatform oplossingen, lanceert vandaag Parallels Desktop 15 voor Mac. Parallels Desktop biedt klanten een uitzonderlijke snelheid en verbeterde graphics, doordat de software Apple Metal ondersteunt met DirectX 11, 10 of 9.

"Parallels heeft aanzienlijke investeringen gedaan om de Apple Metal API te ondersteunen. Hierdoor kunnen onze klanten genieten van de snelste en meest efficiënte versie van Parallels Desktop ooit,” aldus Nick Dobrovolskiy, Senior VP Engineering en support bij Parallels. "Dankzij de integratie met DirectX 11 kunnen gebruikers van Parallels Desktop 15 voortaan veeleisende CAD en CAM apps gebruiken en de nieuwste Windows PC-games spelen. Bovendien is Parallels Desktop 15 geschikt voor MacOS Catalina en biedt het ondersteuning voor Sidecar en Apple Pencil.”

DirectX 11 support* brengt meer Windows Programma’s en PC Games naar de Mac

Gezien Apple de nadruk op Metal API heeft gelegd zijn er aanzienlijke investeringen gedaan door Parallels. Hierdoor krijgen gebruikers uitstekende DirectX 11, 10 en 9 prestaties op Metal in macOS Mojave en macOS Catalina (10.15). De gebruikerservaring hangt echter wel af van de hardware, vooral de CPU en grafische kaart, die op de betreffende Mac staat. Dankzij Parallels Desktop 15 kunnen gebruikers Windowsprogramma's en PC-games draaien die voorheen niet mogelijk waren. 

Speel Xbox Games op een Windows 10 Virtuele Machine (VM)

Doordat Parallels Desktop 15 over Bluetooth Low Energy ondersteuning beschikt is het mogelijk om Xbox Controllers, Logitech Craft, IRISPen en sommige IoT-apparaten te gebruiken op een VM voor Mac. Naast Windows 10 kunnen er ook games worden gespeeld op Windows 8.1, Android, Linux met kernel 3.13 en andere nieuwe platforms.

macOS Catalina (10.15) integraties

Parallels Desktop 15 kan momenteel macOS Catalina gebruiken als een VM en maakt het mogelijk om Catalina als een hostbesturingssysteem (OS) te gebruiken zodra de aankomende update beschikbaar is (verwacht in het vroege najaar van 2019). De geplande integraties omvatten verbeterde ondersteuning voor Sidecar en een volledige integratie met Apple Pencil. Deze laatste integratie kan tevens worden gebruikt voor programma’s zoals: CorelDRAW, Corel Painter en Microsoft SketchPad. Bekijk de Sidecar demo.

Gebruikers kunnen eenvoudig inloggen met Apple via verschillende aanmeldingsopties (beschikbaar dit najaar in Parallels services). Hierdoor is er een consistente ervaring bij het aanmelden en hoeven ze niet meerdere accounts en wachtwoorden te gebruiken. Nieuwe gebruikers met een proefversie kunnen zich ook aanmelden bij Apple.

Parallels Desktop 15 biedt daarnaast verbeteringen bij het goedkeuren van systeemuitbreidingen en macOS Catalina beveiligings- en privacy dialogs. Daarnaast is het gebruiksgemak van de iCloud verfijnd voor de update van macOS Catalina.

Naadloze Mac en Windows integratie

Parallels Desktop 15 voor Mac vervaagt de verschillen tussen Mac en Windows, dankzij verbeterde integratiefuncties kan Parallels het beste van twee werelden op één computer bieden. Hierdoor krijgen gebruikers een betere productiviteitservaring. 

Gebruikers van Parallels Desktop 15 kunnen afbeeldingen slepen en neerzetten vanuit macOS screenshot previews, Safari en Windows applicaties. Op deze manier kunnen documenten sneller  en eenvoudiger worden ontwikkeld. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig bestanden te delen met emailprogramma’s zoals Outlook of Mail.

vTPM en ondersteuning voor fysieke schijven met de Pro- en Business Editie

Parallels Desktop 15 voor Mac Pro Editie en Business Editie hebben nu een Virtual Platform Trusted Module (vTPM). De module bevat nieuwe virtuele hardware naar VM-configuratie, die vereist is om Windows over te laten schakelen naar extra beveiligingsfuncties. Gebruikers kunnen met de module eenvoudig BitLocker inschakelen, virtuele smartcards gebruiken of een veiligere versie van Windows Hello PIN inschakelen. Hierdoor is de module geschikt voor streng beveiligde bedrijfsomgevingen.

Bovendien kunnen gebruikers van Parallels Desktop Pro- en Business Edition fysieke schijven (zowel interne als externe) verbinden met een VM. Hierdoor kunnen gebruikers:

 • Windows installeren of een ander besturingssysteem op de betreffende schijf;
 • Opstarten naar een besturingssysteem die al op de betreffende schijf is geïnstalleerd;
 • Non-native Boot Camp installaties gebruiken.

Zakelijke gebruikers profiteren nu ook van een verbeterde, consistente gebruikerservaring in Parallels Desktop 15 voor Mac Business. IT-afdelingen kunnen hierdoor een VM vergrendelen in een weergavemodus naar keuze zoals: Venster, Volledig scherm of Coherence modus. Hierdoor krijgen eindgebruikers altijd de ervaring die ze gewend zijn.

Prestaties van Parallels Desktop 15

De verbeteringen in prestaties** zijn:

 • Het tot 80 procent sneller opstarten van Microsoft Office applicaties;
 • 15 procent snellere 3D graphics;
 • Een snellere en meer responsive Parallels Desktop user interface.


Installeer Windows 10 eenvoudig met Parallels Desktop

De installatie assistent in Parallels Desktop maakt het eenvoudig om Windows 10 te installeren op je Mac. Bovendien hoef je Windows niet van te voren aan te schaffen. Het is mogelijk om Windows op de volgende manieren toevoegen:

 • Zodra je Parallels Desktop op je Mac installeert zal het programma automatisch detecteren of je Windows hebt. Indien dit niet het geval is kun je Windows onmiddelijk downloaden via Microsoft;
 • Je kunt Windows 10 en alle programma’s eenvoudig overzetten van fysieke PC naar een Parallels Desktop VM op je Mac;
 • Voeg een Windows 10 VM toe aan Parallels Desktop;
 • Upgrade een bestaande Windows 7 of 8 VM naar Windows 10;
 • Indien je een Windows Boot Camp-partitie hebt, dan kun je deze gelijktijdig met macOS uitvoeren zonder opnieuw op te starten of het te migreren naar een VM;
 • Voeg eenvoudig geconfigureerde Windows VM-testomgevingen van Microsoft voor Microsoft Edge en IE toe.
Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Netgear banner liggend start week 14