Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2019

Netsam Participaties neemt Semansys over

Netsam Participaties neemt Semansys, één van de grootste leveranciers van software voor financiële verslaglegging, over. Semansys is gespecialiseerd in software oplossingen om gestandaardiseerd financiële gegevens uit te wisselen op basis van XBRL. Met de overname van Semansys versterkt vermogensbeheerder Netsam Participaties haar portfolio met IT & innovatie bedrijven.

Semansys is een speler op het gebied van Standard Business Reporting (SBR). De XBRL-technologie van Semansys wordt gebruikt door bedrijven wereldwijd, waaronder UNIT4 Business Software, UNIT4 Consist en Wolters Kluwer Financial Services. Netsam meldt dat het xbrlOne Platform va Semansys door meer dan 1.400 accountancy kantoren en honderdduizenden bedrijven is gebruikt voor het genereren en omzetten in PDF van meer dan 1 miljoen SBR/XBRL rapportages.

Groei voortzetten

Paul Snijders, CEO van Semansys ziet de overname door Netsam Participaties als de juiste stap om de groei van het bedrijf voort te zetten. "Wij zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf. Onze xbrlOne technologie wordt inmiddels gebruikt door meer dan 200 financiële instellingen in 18 landen. Door ons ontwikkelteam te combineren met de teams van Netsam Participaties kunnen we de organisatie naar het volgende level tillen. Dat is goed voor onze klanten, want daardoor kunnen we de komende jaren vol inzetten op innovatie", zegt Snijders.

Marcel Bisschops, CEO van Netsam Participaties is blij met de samenwerking. "Semansys is een organisatie met de ambitie om met behulp van technologie de informatiestromen tussen bedrijven en overheid simpeler, efficiënter en transparanter te laten verlopen en past daarom perfect in onze strategie. Deze overname versterkt daarnaast ook onze gezamenlijke ontwikkelkracht." Voor ondernemers wordt het gestandaardiseerd aanleveren van financiële informatie steeds belangrijker. Sinds 2017 is iedere mkb’er verplicht om de jaarrekening aan te leveren in de XBRL standaard.

SLTN Vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Netgear banner liggend start week 14