Witold Kepinski - 12 november 2019

Opentext koopt Carbonite voor flink bedrag

Opentext koopt Carbonite voor flink bedrag image

Carbonite, speler op het gebied van gegevensbescherming en cybersecurity, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor overname door OpenText, speler in Enterprise Information Management-software en -oplossingen, voor 23 dollar per Carbonite-aandeel in contanten. De transactie waardeert Carbonite tegen een ondernemingswaarde van ongeveer 1,42 miljard dollar en vertegenwoordigt een premie van 78% ten opzichte van de onaangetaste slotkoers van Carbonite op 5 september 2019, de laatste handelsdag voordat een mediarapport werd gepubliceerd dat speculeerde over een potentieel verkoopproces.

"In navolging van blijken van belangstelling van meerdere partijen heeft de Carbonite Board een grondig en uitgebreid proces uitgevoerd, waaronder contacten met een aantal strategische en financiële partijen, om de beste manier te vinden om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren," zei Steve Munford, interim-CEO en President / Executive Chairman van de Board of Carbonite. “De raad is er sterk van overtuigd dat een transactie met OpenText aantrekkelijke, onmiddellijke en substantiële contante waarde oplevert voor aandeelhouders.

Munford vervolgde: “Carbonite heeft zijn oplossingen uitgebreid om een leider in cyberbestendigheid te worden. We zijn door de jaren heen gegroeid door zowel organische als anorganische kansen, het verbeteren van onze routes naar de markt, het diversifiëren van ons klantenbestand en het samenstellen van een getalenteerd personeelsbestand, terwijl we een betekenisvolle schaal toevoegen. Deelnemen aan OpenText is een opwindende volgende stap voor Carbonite. ”

OpenText is een leider in Enterprise Information Management (EIM), zowel on-premises als voor cloudservices, en biedt de enige complete oplossing voor EIM met een uitgebreid overzicht van alle informatie binnen een organisatie. OpenText is actief in 40 landen en biedt een getest platform voor groei en nieuwe verkoopkansen.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de inschrijving van een meerderheid van de uitstaande gewone aandelen Carbonite en wettelijke goedkeuringen.

JP Morgan Securities LLC trad op als financieel adviseur van Carbonite, en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP traden op als juridisch adviseur.

Resultaten derde kwartaal 2019

Carbonite kondigde ook financiële resultaten aan voor het derde kwartaal eindigend op 30 september 2019:

• De omzet van $ 125,6 miljoen steeg met 62% op jaarbasis.
• Niet-GAAP-opbrengsten van $ 135,0 miljoen stegen met 71% op jaarbasis.1
• Nettoverlies was ($ 14,0) miljoen, vergeleken met nettowinst van $ 0,6 miljoen in 2018.
• Nettoverlies per aandeel was ($ 0,40) (basis en verwaterd) ), vergeleken met een nettowinst per aandeel van $ 0,02 (basis en verwaterd) in 2018.
• Niet-GAAP netto-inkomen per aandeel was $ 0,61 (basis) en $ 0,60 (verwaterd), vergeleken met $ 0,53 (basis) en $ 0,48 (verwaterd) in 2018.2
• Aangepaste EBITDA van $ 40,2 miljoen, of 30% van niet-GAAP inkomsten, vergeleken tot $ 23,0 miljoen, of 29% van niet-GAAP-inkomsten in 2018.3

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14