Witold Kepinski - 14 november 2019

Oracle opent nieuwe cloud regio in Nederland

Oracle opent nieuwe cloud regio in Nederland image

Oracle heeft in Nederland een nieuwe cloud-regio geopend als onderdeel van zijn doelstelling om aan het eind van 2020 wereldwijd over 36 ‘Generation 2’ (Gen 2) Cloud-datacenters te beschikken. De cloud-regio in Amsterdam voegt zich bij de Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt en wordt daarmee de tweede cloud-regio binnen de EU. De opening van de nieuwe cloud-regio in Nederland maakt deel uit van Oracle’s dubbele regiostrategie.

Hierdoor kunnen volgens Oracle klanten veerkrachtige applicaties in meerdere regio's implementeren voor optimale beveiliging en voldoen zij tegelijk aan de noodzakelijke vereisten op het gebied van compliance, zonder dat gevoelige gegevens buiten de EU worden gehost. Nederlandse klanten en partners hebben hiermee toegang tot alle Oracle Cloud-services, inclusief de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications en kunnen hierdoor verder groeien en innoveren.

Dit nieuws volgt op de opening van een reeks nieuwe cloud-regio’s in Toronto (Canada), Seoul (Zuid-Korea), Sydney (Australië) en Zürich (Zwitserland) eerder dit jaar. Andere nieuwe Oracle cloud-regio's zijn gepland voor opening in de VS (Bay Area, Californië), Canada (Montreal), Brazilië (Belo Horizonte), het VK (Newport, Wales), Japan (Osaka), Australië (Melbourne), India (Hyderabad), Zuid-Korea (Chuncheon), Singapore, Israël, Zuid-Afrika, Chili en twee cloud-regio’s in Saoedi-Arabië en twee in de Verenigde Arabische Emiraten.

Applicaties

“We zijn erg blij en trots dat we in Nederland een nieuwe Oracle Cloud-regio openen. Met onze krachtige cloud-architectuur kunnen wij onze klanten zeer sterke isolatie en beveiliging bieden, zodat hun applicaties niet beïnvloed worden door applicaties van andere klanten en beter beveiligd zijn,” zegt Wilfred Scholman (foto), Country Leader bij Oracle Nederland. “Onze nieuwe Gen 2 cloud-regio in Amsterdam ondersteunt de vereisten die onze klanten hebben voor cloud-infrastructuur van enterprise-klasse. Hierdoor kunnen ze blijven transformeren, verbetert de kostenefficiëntie en kunnen ze meer up-time en verbeterde zakelijke flexibiliteit bereiken.”

Jean-Pierre van Tiggelen, Head of Oracle Cloud Infrastructure (OCI) EMEA bij Oracle, voegt hieraan toe: “Onze Gen 2 Cloud is gebouwd om ondernemingen te helpen hun meest veeleisende workloads veilig te beheren. Door de unieke architectuur en mogelijkheden levert Oracle Cloud ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. Nederlandse klanten hebben nu toegang tot een geïntegreerde cloud-portfolio, waaronder de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications.”

AI

Oracle’s Gen 2 Cloud biedt een uitgebreid gamma van geavanceerde technologieën, waaronder applicaties op het gebied van Artifical Intelligence, geïntegreerde beveiliging met behulp van Machine Learning, geautomatiseerde Analytics en Oracle Autonomous Database. De Oracle Autonomous Database is de eerste automatische database die uit zichzelf data versleutelt, automatisch back-ups maakt, zichzelf tuned en automatisch patches toepast voor optimale beveiliging. Met behulp van Oracle Cloud kunnen organisaties beschikken over optimale beveiliging, consistente high performance, een prijsstelling die transparant en voorspelbaar is en hebben zij de beschikking over tools en expertise om workloads snel en efficiënt naar de cloud te migreren.

Gen 2 Cloud klanten

430.000 organisaties in 175 landen wereldwijd gebruiken momenteel Oracle-oplossingen. Hierdoor profiteren ze van de flexibiliteit van de cloud en beschikken ze tegelijkertijd over prestaties, beveiliging, betrouwbaarheid en controle van enterprise-klasse. Oracle's Gen2 Cloud biedt Nederlandse klanten een cloud-regio in hun achtertuin die beschikt over een lage latency, met een hoogwaardige architectuur die consistent is met alle andere Oracle Cloud-regio's over de hele wereld. De Gen 2 Oracle Cloud-architectuur is geoptimaliseerd voor Oracle-database en -toepassingen, evenals allerlei niet-Oracle-workloads, vooral voor gegevensgerichte toepassingen die veeleisend zijn voor wat betreft prestaties en betrouwbaarheid.

Eneco

Onder andere de Nederlandse zorgverzekeraar Menzis, softwarebedrijf Epicenter en energieleverancier Eneco stapten al over op Oracle’s Gen 2 Cloud. Voor Eneco betekende de stap naar de Gen 2 Exadata Cloud een aanzienlijke kostenbesparing en het leverde tegelijk verbeterde security en compliance aldus Oracle. “Eneco heeft in 2019 zijn mission critical applicaties naar Oracle’s Gen 2 Cloud gemigreerd. Met als voordelen lagere kosten, een hogere beschikbaarheid, een betere performance en een hogere mate van security,” zo zegt Eneco’s CIO Mario Suijkerbuijk.

Menzis

Namens Menzis voegt Directeur IT/Informatievoorziening André van de Wetering hieraan toe: “Veel primaire bedrijfsprocessen binnen Menzis draaien op het Oracle Health Insurance-platform. Continuïteit, continue verbeteringen en innovatie zijn voor Menzis een randvoorwaarde voor een optimale dienstverlening aan haar leden en verzekerden. Met Oracle als partner is een visie ontwikkeld hoe naar de toekomst de continuïteit en doorontwikkeling van de backoffice geborgd kan worden, in lijn met de Menzis cloud-strategie. Menzis is de eerste zorgverzekeraar die haar backoffice op deze manier naar de Oracle Gen 2 Cloud heeft gebracht.”

Epicenter stapte eveneens over naar Oracle’s Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt. Zij overwegen over te stappen naar de nieuwe Nederlandse cloud-regio, zodra deze operationeel is.

Oracle PartnerNetwork (OPN)

Met het Oracle PartnerNetwork (OPN), Oracle’s partnerprogramma, worden partners voorzien van kennis om Oracle-toepassingen te ontwikkelen en te implementeren. OPN biedt training en support met gespecialiseerde kennis van Oracle’s producten en oplossingen. Partners kunnen zich onderscheiden met de ervaring die zij hebben op het gebied van Oracle Cloud door middel van het OPN Cloud-programma – een innovatief programma dat nauw aansluit bij het bestaande OPN-programma met diverse waarderingslevels en andere voordelen.

Oracle’s commitment in Nederland

In Nederland biedt de Oracle University softwaretraining, ook op locatie, en certificering. Alle cursussen worden gegeven door het wereldwijde team van experts van Oracle. Dankzij de opzet van de training kunnen deelnemers deze altijd en overal volgen. Eerder dit jaar kondigde Oracle de opening aan van een lokaal Cloud Center of Excellence bij Tech Data in Bodegraven. Het Cloud Center of Excellence fungeert momenteel als kenniscentrum voor Oracle-klanten en -partners, maar groeiplannen omvatten het uitgroeien tot een cloud-broedplaats voor vele andere groepen, zoals hogescholen, universiteiten en startups.

Startups

Deze laatste groep, bestaande uit een nieuwe generatie ondernemers, wordt verder ondersteund via het Oracle for Startups-programma, een acceleratieprogramma dat interactie en een programma met voordelen biedt voor startups, klanten en Oracle. Het programma creëert een cyclus van innovatie door de vindingrijkheid van startups te koppelen aan de kracht van grotere bedrijven, gericht op het creëren van oplossingen die transformerend zijn. Startups krijgen doorgaans toegang tot de Oracle Cloud, wat vervolgens uitgroeit tot een verder partnerschap met mogelijkheden om deel te nemen aan een uitgebreid netwerk van mentoren, productexperts en Oracle-klanten.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023