Redactie - 21 november 2019

Department of Defense schakelt Red Hat in

Department of Defense schakelt Red Hat in image

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, helpt de vliegtuigbemanningen van de United States Marine Corps (USMC), United States Navy (USN) en United States Air Force (USAF) om de planning van vliegtuigen en piloten te verbeteren. Met behulp van moderne ontwikkelmethoden en processen van Red Hat Open Innovation Labs, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de behoeften van eindgebruikers, bracht het projectteam de problemen in kaart en verwierf het nieuwe vaardigheden om de digitale Puckboard-applicatie te bouwen.

De squadrons van de Amerikaanse Defensie wilden het beheer van vliegopleidingen verbeteren en digitaliseren. Het bestaande proces was volledig handmatig. Als de operator in één oogopslag het aantal cognitieve variabelen binnen het bedrijf wilde zien, was dit lastig en het was moeilijk tussen squadrons en bases te schalen.

Verschillende projectteams binnen het Department of Defense (DoD) hebben de afgelopen tien jaar geprobeerd het systeem te verbeteren via maatwerkapplicaties, vliegtuigplanningssoftware en hybride oplossingen. Geen van deze implementaties doorstond de tand des tijds of kon gerepliceerd worden als de operator ergens anders een nieuwe rol zou gaan vervullen. De Defense Innovation Unit (DIU), een organisatie die zich bezighoudt met het versnellen van commerciële technologieën in het leger, ging deze uitdaging aan.

Proces

Om het holistische probleem te begrijpen en niet alleen de afzonderlijke elementen, werkte een cross-functioneel team van DIU, USMC, USN en USAF samen met Red Hat Open Innovation Labs, een DevOps en open source residentieprogramma, geleid door Red Hat Global Services-experts. Tijdens het ontwerp hebben Red Hat-experts samen met het projectteam de problemen geëvalueerd en gevalideerd en vervolgens een strategische aanpak ontwikkeld voor het creëren van een nieuw vluchtplanningssysteem. Het werd duidelijk dat de meest geschikte oplossing er een is die zich richt op de verschillende variabelen, die elk hun eigen vereisten hebben.

Naast het helpen van het team om het onderliggende kernprobleem voor eindgebruikers naar boven te krijgen, hielp Red Hat ook bij het formuleren van richtlijnen en strategieën voor effectievere applicatieontwikkeling binnen de geassocieerde USAF-, USN- en USMC-groepen. Dit leidde tot de vervanging van de traditionele watervalbenadering door een agile methodiek, lean productontwikkeling en DevOps-werkwijzen die adaptiever zijn aldus de open source vendor.

Dankzij de vaardigheden en tools die het projectteam op deed door deel te nemen aan Red Hat Open Innovation Labs kon de basis gelegd worden voor een vluchtplanningsoplossing die niet aan één persoon of niet schaalbare technologie is gekoppeld. Maar het allerbelangrijkste is wellicht de mogelijkheid dat het team nu kennis en processen binnen hun organisaties kunnen delen. Dit betreft niet alleen technologische kennis, maar ook open werkwijzen die kunnen helpen om ontwikkelingscycli te verkorten en eindgebruikers sneller van applicaties te voorzien zo meldt Red Hat.

Met de digitale Puckboard-applicatie in ontwikkeling, hoopt het projectteam gegevens effectiever vast te leggen. Door het handmatige vluchtplanningsproces te transformeren, hopen de USMC, USN en USAF met kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) voorspellende mogelijkheden aan de oplossing toe te voegen, waardoor het proces nog efficiënter wordt aldus Red Hat.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023