Witold Kepinski - 05 december 2019

AWS pakt uit met een hoop nieuwe toepassingen en partnerships

AWS pakt uit met een hoop nieuwe toepassingen en partnerships image

Er waren weer een hoop nieuwe aankondigingen die Amazon Web Services (AWS) op de tweede dag van haar jaarlijkse congres re:Invent in Las Vegas heeft gedaan. Het gaat onder andere om aankondigingen rond compute, database, storage en machine learning toepassingen. AWS ceo Andy Jassy zei verder in een keynote dat klanten met zijn aanbod afscheid kunnen nemen van onder andere Oracle databases, IBM Mainframes en voor Microsoft Windows omgevingen zoals SQL Server.

De redactie verzamelde een overzicht van alle nieuwe services die zijn aangekondigd op re:Invent waar ook enkele honderden Nederlanders aanwezig zijn.

Machine Learning Services

Amazon Web Services heeft vijf nieuwe kunstmatige intelligentie (AI)-services aangekondigd die zijn ontworpen om machine learning in handen van meer applicatieontwikkelaars en eindgebruikers te brengen - zonder ervaring met machine learning nodig te hebben.

Amazon Kendra vindt enterprise search opnieuw uit met machine learning

Amazon CodeGuru verbetert software-ontwikkeling door machine learning te gebruiken om geautomatiseerde codebeoordelingen te bieden en helpt organisaties bij het vinden van hun duurste coderegels. Lees verder meer in The Register over CodeGuru

Amazon Fraud Detector levert geautomatiseerde fraudedetectie met behulp van machine learning

Amazon Transcribe Medical gebruikt machine learning om medische spraak te transcriberen, zodat zorgverleners zich kunnen concentreren op patiëntenzorg

Met Amazon Augmented Artificial Intelligence (A2I) kunnen ontwikkelaars voorspellingen voor machinaal leren valideren met menselijke reviewers

AWS kondigt AWS Wavelength aan

AWS Wavelength stelt ontwikkelaars in staat om applicaties te bouwen die eencijferige milliseconden latencies leveren aan mobiele apparaten en gebruikers door AWS-computing en -opslag aan de rand van het 5G-netwerk te implementeren. AWS werkt samen met Verizon, Vodafone, KDDI en SK Telecom om 5G-applicaties met eencijferige milliseconde latencies mogelijk te maken voor draadloze klanten in de Verenigde Staten, Europa, Japan en Korea.

AWS en FOX werken samen om levering van media-inhoud opnieuw uit te vinden

FOX selecteert AWS als zijn officiële leverancier van cloud en machine learning. Samen bouwen zij aan een transformatief 8K-capabel mediaplatform op AWS om live en on-demand content te creëren, produceren en leveren op traditionele en digitale platforms om de ervaringen van consumenten te verbeteren.

Cerner noemt AWS als zijn aanbieder van cloud- en machine learning van voorkeur

Cerner zal het brede portfolio van diensten van AWS gebruiken, waaronder machine learning, analytics en Internet of Things, om het volgende hoofdstuk van het digitale tijdperk van de gezondheidszorg te helpen creëren. Het zal zich richten op het verbeteren van de patiëntervaring, het verbeteren van de gezondheid van de bevolking en verlaging van de kosten per hoofd van de gezondheidszorg.

AWS kondigt eerste AWS Local Zone aan in Los Angeles

AWS Local Zones, een nieuw type AWS-infrastructuurimplementatie, plaatst AWS computing, opslag, database en andere geselecteerde services dichter bij een grote populatie, industrie en IT-centra. Klanten in Los Angeles kunnen nu taken uitvoeren in AWS waarvoor eencijferige milliseconde latencies nodig zijn die bestemd zijn voor eindgebruikers in LA. Netflix, FuseFX en Luma Pictures zijn voorbeelden van klanten die AWS Local Zones gebruiken in Los Angeles.

AWS kondigt drie nieuwe beveiligingsaanbiedingen aan

AWS heeft drie nieuwe services en mogelijkheden aangekondigd die het voor klanten gemakkelijker maken om veilig te bouwen en te werken:

Amazon Detective is een nieuwe beveiligingsservice waarmee klanten sneller en efficiënter onderzoek kunnen doen naar beveiligingsproblemen tijdens hun werk (beschikbaar in preview).

AWS IAM Access Analyzer is een nieuwe AWS Identity and Access Management (IAM) -functie waarmee het voor beveiligingsteams en beheerders eenvoudig is om het beleid van middelen te controleren op onbedoelde toegang (vandaag beschikbaar).

AWS Nitro Enclaves is een nieuwe Amazon EC2-mogelijkheid die het voor klanten gemakkelijk maakt om zeer gevoelige data te verwerken door reken- en geheugenbronnen in een instantie op te delen om een geïsoleerde rekenomgeving te creëren (begin volgend jaar in preview beschikbaar).

AWS en Verizon werken samen om 5G Edge Cloud Computing te leveren

AWS en Verizon hebben een samenwerking aangekondigd die de kracht van 's werelds toonaangevende cloud dichter bij mobiele en verbonden apparaten zal brengen met het 5G Ultra Wideband-netwerk van Verizon. Verizon is het eerste technologiebedrijf ter wereld dat 5G-netwerk edge computing aanbiedt en zal de nieuwe service van AWS, AWS Wavelength, gebruiken om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om applicaties die ultra-lage latency vereisen te implementeren op mobiele apparaten met behulp van 5G.

AWS kondigt Amazon Managed (Apache) Cassandra Service aan

AWS kondigt de Amazon Managed (Apache) Cassandra Service aan. Dit is een schaalbare, zeer beschikbare en volledig beheerde databaseservice die Cassandra workloads ondersteunt. Ontwikkelaars kunnen dezelfde Cassandra-applicatiecode, Apache 2.0-gelicentieerde stuurprogramma's en tools gebruiken die ze nu ook gebruiken om workloads op Amazon Managed Cassandra Service uit te voeren, te beheren en te schalen.

AWS kondigt de algemene beschikbaarheid van AWS Outposts aan

AWS kondigt de algemene beschikbaarheid aan van AWS Outposts, volledig beheerde en configureerbare compute- en opslagrekken gebouwd met door AWS ontworpen hardware. Dit stelt klanten in staat om on-premise compute en opslag te realiseren, terwijl ze naadloos aansluiten op het brede scala aan services van AWS in de cloud. AWS Outposts brengt native AWS-services, infrastructuur en operationele modellen naar vrijwel elk datacenter, collocatieruimte of on-premises faciliteit.

AWS kondigt Contact Lens aan voor Amazon Connect

AWS kondigt de Contact Lens aan, een set mogelijkheden voor Amazon Connect mogelijk gemaakt door machine learning. Dit geeft callcentra de mogelijkheid het gevoel, de trends en de naleving van klantgesprekken te begrijpen om de klantervaring te verbeteren en cruciale klantfeedback te identificeren. Amazon Connect is een volledig beheerde cloud-callcenterservice, gebaseerd op dezelfde technologie die de bekroonde klantenservice van Amazon ondersteunt.

AWS kondigt negen nieuwe compute- en netwerkinnovaties aan voor Amazon EC2

AWS kondigt negen nieuwe Amazon Elastic Compute Cloud (EC2)-innovaties aan. Deze worden toegevoegd aan zijn compute- en netwerkinnovaties met nieuwe op Arm-gebaseerde instanties (M6g, C6g, R6g). De innovaties worden aangedreven door AWS-ontworpen processoren in Graviton2 (die concurreren met Intel), machine learning inferentie-instanties (Inf1) en ondersteunt door AWS-ontworpen Inferentia-chips. Dit is een nieuwe Amazon EC2-functie die machine learning gebruikt om kosten en prestaties voor Amazon EC2-gebruik te optimaliseren en netwerkverbeteringen mogelijk maakt die het voor klanten gemakkelijker maken om hun workloads in AWS te schalen, beveiligen en beheren

AWS kondigt zes nieuwe Amazon SageMaker oplossingen aan

De nieuwe Amazon SageMaker-oplossingen geven ontwikkelaars krachtige nieuwe mogelijkheden voor elastic notebooks, beheer van experimenten, automatische modelcreatie, debugging en profilering en model drift-detectie, en omvat alle oplossingen in de eerste volledig geïntegreerde ontwikkelingsomgeving (IDE) voor Machine Learning, Amazon SageMaker Studio.

AWS kondigt nieuwe analytics-oplossingen aan

De significant nieuwe mogelijkheden voor analytics helpen om data op de grote schaal van vandaag en morgen te omarmen. AWS introduceert onder meer diverse nieuwe Redshift-mogelijkheden en een nieuwe, innovatieve, zeer schaalbare en kostenbesparende warme opslaglaag voor Amazon Elastisearch Service

AWS kondigt AWS Fargate aan voor Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS)

Klanten kunnen nu werken met AWS Fargate voor Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om Kubernetes applicaties toe te passen op AWS. AWS Fargate, wat serverloze rekenkracht voor containers biedt, heeft de manier waarop ontwikkelaars hun containers beheren en inzetten substantieel veranderd zo beweert AWS.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14