Witold Kepinski - 05 februari 2020

Oracle breidt cloud regio aanbod uit

Oracle breidt cloud regio aanbod uit image

Oracle opent vijf nieuwe cloud regio's in Saoedi-Arabië (Jeddah), Australië (Melbourne), Japan (Osaka), Canada (Montreal) en Nederland (Amsterdam). Vanaf heden zijn ze allemaal open voor het bedrijfsleven en beschikbaar in de Oracle Cloud Console.

Oracle heeft in de afgelopen zes maanden al 10 cloudregio's geopend. Met deze vijf nieuwe regio's zijn Oracle's Generation 2 Cloud beschikbaar op 21 volledig onafhankelijke locaties. Oracle is op weg om tegen het einde van 2020 36 cloudregio's beschikbaar te hebben.

Klanten hebben Oracle verteld dat ze, om kritieke recordsystemen in de cloud te draaien, workloads moeten uitvoeren in volledig onafhankelijke cloudregio's voor noodherstel. Ze vertelden Oracle ook dat die meerdere sites in hetzelfde land moeten zijn om te voldoen aan de vereisten voor data-verblijf. Daartoe bieden vier van deze nieuwe regio's - Osaka, Melbourne, Montreal en Amsterdam - klanten een tweede site in hetzelfde land (of, in het geval van Amsterdam in de EU, een tweede rechtsgebied gekoppeld aan de bestaande regio Frankfurt van Oracle) . De vijfde regio, in Saoedi-Arabië, zal later dit jaar worden vergezeld door een tweede regio.

Oracle is van plan minimaal twee regio's te plaatsen in bijna elk land waar we actief zijn, en deze nieuwe regio's betekenen een grote stap in de richting van dit doel. Het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, India en Brazilië zullen tegen het einde van 2020 ook twee regio's hebben.

Oracle Cloud heeft eerste twee Gen 2 Cloud-regio's in de VS gebouwd, snel gevolgd door regio's in Londen en Frankfurt.  Elke stap van het regiobouwproces is geautomatiseerd, waardoor we snel kunnen uitbreiden zonder kwaliteit of consistentie op te offeren. Elke nieuwe regio bestaat in feite vanwege de grote vraag naar Oracle Cloud van ondernemingen in die landen.

Oracle heeft ook een multicloud-verbinding tussen Oracle en Microsoft Azure mogelijk gemaakt op een groeiende lijst met sites. Oracle biedt momenteel voorgeconfigureerde koppelingen met een hoge bandbreedte en lage latentie tussen Oracle- en Microsoft-cloudregio's in de oostelijke Verenigde Staten, Londen en Toronto. Naar verwachting zullen er binnenkort meer live gaan.

De regio Amsterdam is de vierde onafhankelijke Oracle Cloud regio in Europa. Oracle biedt momenteel twee regio's in het Verenigd Koninkrijk, een voor commercieel gebruik en een voor de overheid, evenals een commerciële regio in Zürich. In de EU heeft Oracle nu een paar regio's, in Amsterdam en Frankfurt, die Europese bedrijven en multinationale organisaties opties bieden om effectief zaken te doen, terwijl ze de obstakels voor naleving doorlopen die hun dagelijkse activiteiten bepalen.