Redactie - 30 maart 2020

Microsoft Coronavirus Tracker toont live aantal besmettingen per land

Microsoft Coronavirus Tracker toont live aantal besmettingen per land image

Microsoft heeft een interactieve wereldkaart gepubliceerd waarop in realtime te zien is hoeveel officieel geregistreerde coronabesmettingen er in de getroffen landen zijn. Ook de situatie in Nederland is live te bekijken.

Voor de zogeheten Covid-19 Tracker maakt Microsoft gebruikt van Bing Maps, de eigen kaarttechnologie van het bedrijf. De wereldkaart toont aan de hand van rode cirkels welke gebieden (het zwaarst) getroffen zijn.

Wanneer er wordt ingezoomd op de cirkel van een land, verschijnt er een kadertje met het aantal actieve besmettingen, het aantal overlijdens en het aantal mensen dat genezen is verklaard.

In de kolom aan de linkerkant rangschikt de Covid-19 Tracker de landen op basis van het aantal officiële ziektegevallen. Bovenaan de lijst prijken de Verenigde Staten en Italië, gevolgd door China, Spanje en Duitsland.

Wanneer er in de lijst op een land wordt geklikt, toont de Covid-19 Tracker niet alleen extra details, maar lepelt zoekmachine Bing meteen ook een aantal aanverwante artikelen en soms ook video's op.

In samenwerking met Datanews

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Progress Communications BW start week 17 tm 19
ALSO CTV BW en BN 23-05-2023 t/m 30-05-2023