Wouter Hoeffnagel - 30 april 2020

Ontslagronde bij Automation Anywhere

Automation Anywhere ontslaat tot 10% van zijn personeelsbestand. Honderden banen staan op de tocht. Aanleiding voor de ontslagronde is de economische onrust door de pandemie van het coronavirus.

Dit meldt Axios. Het bedrijf ziet dat verplicht thuiswerken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen leidt tot een groeiende vraag naar automatiseringssoftware. Deze groei komt echter te laat om een ontslagronde af te wenden, stelt Automation Anywhere.

"Door de COVID-19 pandemie en de veranderingen die dit teweeg heeft gebracht in de wereldwijde economie, past Automation Anywhere zijn bedrijfsvoering aan en herstructureert het delen van zijn bedrijf. Dit leidt tot een vermindering van het werknemersbestand. Ondanks dat we vertrouwen hebben in de kracht en het groeivermogen van het bedrijf, moeten we gezien de huidige omstandigheden onze kosten op sommige vlakken terugdringen. We moeten onze middelen toespitsen op nieuwe vaardigheden in belangrijke groeigebieden zoals cloud en digitaal, die meer waarde bieden aan klanten", zegt een woordvoerder van Automation Anywhere in een reactie tegen Axios.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024