Redactie - 17 juni 2020

The DOC wil business en IT samenbrengen via data

The DOC wil business en IT samenbrengen via data image

Solutions provider The DOC was een bedrijf dat voor technische handjes zorgde, maar werd een gesprekspartner op niveau die onder andere helpt bij het samenbrengen van business en IT. In een recent interview met Dutch IT-channel vertelt CEO Guido Leduc hoe zijn bedrijf dat doet.

Het motto van The DOC is onlangs bijgesteld van All about Oracle naar Where business meets IT. Leduc: “We willen bij organisaties namelijk de twee kampen business en IT, waartussen de communicatie niet altijd soepel verloopt, verbinden. Dat doen we vooral via data, want dat is vaak de rode draad. We houden ons bezig met data in brede zin: het beheersen van data, application development, business intelligence en analytics, business consultancy en remote services voor het in de lucht houden van systemen, zowel on premises als in de cloud.”

The DOC is gespecialiseerd in Oracle-technologie met een uitgebreid pakket aan diensten en applicaties die als doel hebben bedrijfsdoelstellingen van ondernemingen te ondersteunen. Het in 1999 opgerichte bedrijf is de afgelopen jaren wel veranderd. “Van oorsprong leverden we Oracle-expertise door middel van detachering”, legt de huidige CEO Guido Leduc uit. “Sinds 2004 hebben we een remote service center in het Limburgse Weert. Toen ik in 2014 CEO werd, is de propositie verder doorontwikkeld en zijn we bredere dienstverlening gaan leveren. Je zou het Oracle Solutions Provider kunnen noemen. We leveren nog steeds technische handjes en oplossingen, maar willen ons onderscheiden door de manier waarop we op allerlei vlakken met klanten mee kunnen denken en ze kunnen ontzorgen.” Sinds 2014 is de organisatie in omvang verdrievoudigd, ISO gecertificeerd en verhuisd naar een modern hoofdkantoor.

Lees het volledige artikel