Witold Kepinski - 01 september 2020

Information Builders is naar verluidt op zoek naar een koper

Information Builders, aanbieder van business intelligence (BI), analyse en gegevensbeheer, zoekt naar verluidt een koper. De tech leverancier heeft Goldman Sachs Private Capital aangesteld om dit het proces te leiden zo meldt PE Hub.

Goldman Sachs Private Capital heeft sinds 2017 een minderheidsbelang in het Amerikaanse Information Builders. De verkoop wordt mogelijk ook begeleid door Shea & Co., een specialist is in software fusies en overnames, aldus PE Hub. Er zijn al gesprekken gaande met partijen die interesse hebben. De vraagprijs zou rond de 500 miljoen dollar liggen.

PE Hub meldt dat Information Builders in maart 2020 een investeringsadviseur inhuurde maar van een echt verkoopproces was geen sprake.

Partners

Information Builders werkt samen met partners. Begin dit jaar werd een wereldwijd partnerprogramma gelanceerd om zijn partners de voordelen, investeringen en middelen te bieden die nodig zijn om de winstgevendheid en het succes van de business rond datagegevens te vergroten in de analytics markt.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023