Wouter Hoeffnagel - 09 september 2020

Arrow Electronics breidt samenwerking met AWS uit

Arrow Electronics breidt samenwerking met AWS uit image

Wereldwijde technologieleverancier Arrow Electronics breidt zijn samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uit. Het bedrijf verhoogt het aantal AWS certificeringen fors en introduceert daarnaast een gerelateerd trainingsprogramma. Deze aankondiging bouwt voort op de al bestaande relatie tussen beide partijen, waarin Arrow het volledige palet van AWS-diensten in Europe via ArrowSphere distribueert.

Arrow heeft AWS inmiddels in zijn ArrowSphere cloud-platform geïntegreerd in negentien Europese landen, en heeft nu certificeringen in alle belangrijke programmacategorieën waaronder architect, operations, developer en specialismes zoals security. Arrow Electronics heeft verder de mijlpaal van honderd AWS certificeringen bereikt via het AWS Partner Network (APN). AWS-certificeringen bevestigen expertise in cloud computing, wat klanten helpt om APN Partners te vinden met de juiste expertise en diepgaande marktkennis.

Arrow Cloud Belts

Channel-klanten van Arrow en hun eindklanten hebben toegang tot de combinatie van AWS en diensten waarmee Arrow waarde toevoegt. Ze kunnen kiezen uit het volledige softwareportfolio ter ondersteuning van ‘breng je eigen licentie’, lokale pre-sales, business development en APN-ondersteuning, verbeterde betalingsmogelijkheden, facturatiebeheer en gespecialiseerde training, zoals het Arrow Cloud Belts-trainingsprogramma. Dat programma is ontwikkeld om channel-klanten te helpen de vaardigheden op te bouwen die nodig zijn om AWS-certificeringen te behalen.

Channel-klanten doorlopen zeven niveaus van Arrow Cloud Belts, van witte tot zwarte band, vanaf de basisprincipes tot het hoogste automatiseringsniveau in de cloud.

Mijlpaal

“Arrow blijft aanzienlijke investeringen doen in de AWS-vakkundigheid van ons team. Het behalen van honderd AWS-certificeringen is een grote mijlpaal en bevestigt het harde werk en de inspanningen van ons team", zegt Alexis Brabant (foto), vice-president verkoop van Arrow's enterprise computing solutions business in EMEA. “Als toonaangevende value-add distributeur in het cloud-kanaal, zijn we toegewijd om klanten te helpen nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen, hun cloud-praktijk op te bouwen en hun AWS-ervaring te optimaliseren.”

ArrowSphere, het multi-tier cloud-beheerplatform, is ontwikkeld om de verbinding tussen cloudserviceproviders, channel-klanten en eindklanten te vereenvoudigen. Het platform ondersteunt het kanaal door een enkel platform te bieden voor het kopen en beheren van cloud-producten en -diensten (IaaS, PaaS en SaaS), het monitoren van activiteit en verbruik met ingebouwde business intelligence-tools, het verkopen van eigen services met een aanpasbare storefront en het vereenvoudigen van het factureringsproces.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024