Witold Kepinski - 14 oktober 2020

Red Hat introduceert gecertificeerde Ansible automation diensten

Red Hat introduceert gecertificeerde Ansible automation diensten image

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt verschillende upgrades aan van zijn enterprise automatiseringsplatform, waaronder de nieuwste versie van Red Hat Ansible Automation Platform met nieuwe Red Hat Certified Ansible Content Collections, een catalogus van automatiseringsdiensten en een private Automation Hub.

Er zijn veel dynamische wereldwijde uitdagingen die snelle aanpassingen in operationele domeinen en omgevingen vereisen. Automatiseringsprojecten hebben organisaties geholpen om de complexiteit van deze omstandigheden te verminderen en ervoor te zorgen dat ze sneller kunnen reageren op veranderende zakelijke eisen. Door teams samen te brengen voor een betere samenwerking, verbinden deze nieuwe diensten en aanbiedingen uiteindelijk managers met automatiseringsleiders, zodat zij automatiseringsstrategieën beter kunnen afstemmen op de behoeften van de organisatie en de inzet van automatisering kunnen uitbreiden.

In een gerelateerde aankondiging geeft Red Hat een voorproefje van een integratie tussen Red Hat Advanced Cluster Management en het Ansible Automation Platform, waarbij de kloof tussen traditionele IT-omgevingen en cloudgebaseerde, containergebaseerde oplossingen wordt overbrugd. Deze integratie verenigt twee toonaangevende platformen, Red Hat OpenShift en Ansible Automation Platform, om automatisering in de open hybride cloud te stimuleren.

Populaire automatiseringscode komt breder beschikbaar
Ansible Content Collections biedt sinds 2019 een gestandaardiseerde methode voor automatiseringsontwikkelaars om automatiseringscontent te bouwen en te verpakken, zodat die op een draagbare en schaalbare manier geïmplementeerd kan worden. Ansible Content Collections breng structuur aan in automatiseringscontent, door Collections onder te brengen in categorieën gebaseerd op het automatiseringsdomein of -platform. Collections die worden geleverd in Ansible Automation Hub zijn gecertificeerd door het Ansible-partnernetwerk: ze worden getest, gevalideerd en zijn volledig ondersteund voor enterprise-productieomgevingen.

De nieuwste versie van het Ansible Automation Platform is voorzien van nieuw gecertificeerde Ansible Content Collections voor Red Hat OpenShift, Kubernetes Core en VMware vSphere REST API. Deze Collections laten zien dat Red Hat zich blijft inzetten voor het automatiseren van cloud en Kubernetes-platformen voor moderne IT. Uit hybride cloud use cases is naar voren gekomen dat Certified Content Collections automatisering mogelijk maakt voor verschillende containerbeheersystemen, zowel bij gebruik van native Kubernetes als Red Hat OpenShift.

Met de toevoeging van deze nieuwe Collecties zijn er nu meer dan 60 Ansible Content Collections in Automation Hub beschikbaar van Red Hat en zijn partners. Bekijk hier de volledige lijst van ondersteunde en gecertificeerde Ansible Content Collections.

Bouw een interne automatiseringscontent-community
Ansible Automation Hub is een managed cloud service die klanten gemakkelijk toegang geeft tot gecertificeerde Ansible content, die wordt onderhouden door Red Hat en zijn partners.

Naarmate de automatiseringsinspanningen binnen organisaties toenemen, proberen individuele teams vaak de automatisering te integreren als onderdeel van hun algemene IT-strategie, terwijl IT-leiders juist de beveiliging en beheerbaarheid van niet-ondersteunde content willen garanderen. Private Automation Hub levert een centrale locatie voor interne automatiserings-community’s, waarin Ansible-content privé kan worden beheerd, dankzij de vertrouwde content van Red Hat, partners en interne ontwikkelaars.

Private Automation Hub stelt contentmakers binnen organisaties in staat om samen te werken en vertrouwde, geverifieerde middelen te publiceren vanuit één enkele bron. Dit helpt om Ansible-code binnen een organisatie te stroomlijnen en een kennisgids te creëren voor nieuwkomers in de automatisering. Meer geavanceerde teams kunnen deze content ook als basis voor automatisering gebruiken, terwijl de organisatie als geheel de mogelijkheid krijgt om de levenscyclus van Ansible-automatiseringscontent te beheren en te controleren naarmate de behoeften zich over de gehele hybride cloud uitstrekken.

Automatisering op maat voor de open hybride cloud
De automation services catalog, die werd aangekondigd op de Red Hat Summit 2020, stelt bedrijfsspecifieke, vooraf goedgekeurde en gecureerde automatisering ter beschikking aan infrastructuur- en applicatieteams, evenals aan zakelijke gebruikers. Deze mogelijkheid geeft IT-beheerders en security operations teams meer inzicht in wat er geautomatiseerd wordt, zonder dat dit de automatiseringspraktijk van de hele organisatie vertraagt. Door de toevoeging van connector-technologie in de catalogus met automatiseringsservices kunnen klanten de automation services catalog nu rechtstreeks en veiliger naar hun eigen privé-infrastructuur brengen. Dit verbetert de controle over welke automatiseringspraktijken binnen een organisatie gebruikt worden.

De connectortechnologie stelt organisaties ook in staat om bedrijfsspecifieke controles en compliance-mechanismen te onderhouden, terwijl ontwikkelaars nog steeds sneller toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben. Nieuwe integraties voor Information Technology Service Management (ITSM) breidt de catalogus met automatiseringsdiensten ook uit naar platformen als BMC Remedy en ServiceNow, wat de frictie verlaagt bij het proactief invullen van ITSM-rulesets en -standaardtaken. Dit kan helpen om de efficiëntie te verbeteren van teams die Ansible Automation een belangrijk onderdeel van hun algemene bedrijfsstrategie willen maken en niet alleen maar een los IT-component.

Automatisering als zakelijke eis
Red Hat heeft Ansible in 2015 overgenomen en sindsdien de IT-wereld veranderd. Organisaties begrijpen nu dat je met automatisering sneller kan reageren op veranderende bedrijfsbehoeften en dat het de mogelijkheid biedt om meer aspecten van een organisatie te automatiseren als drijfveer voor toekomstige plannen. Volgens een Forrester-rapport uit 2020 dat uitgevoerd is in opdracht van Red Hat, is automatisering een noodzaak. Drie van de vijf respondenten zien automatisering als een van de topinitiatieven van hun bedrijf, zelfs te midden van concurrerende prioriteiten zoals cloud, containers en beveiligingsbeheer. Deze noodzaak voor automatisering heeft het momentum rond Ansible aangewakkerd, waardoor het vandaag de dag een leider is op het gebied van infrastructuurautomatiseringsplatformen:

Meer dan 87 procent van de Amerikaanse executive afdelingen en 83 procent van de luchtvaartmaatschappijen in de Fortune 500 maken gebruik van het Ansible Automation Platform.
· Organisaties in verschillende sectoren gebruiken het Ansible Automation Platform om hun wereldwijde activiteiten te beheren, waardoor IT-teams zich kunnen richten op digitale transformatie en innovaties op bedrijfsniveau.
IT-automatiseringskennis wordt nu vaak genoemd als een van de meest gevraagde beroepsvaardigheden.

Het Ansible Automation Platform stelt klanten in staat om af te stappen van een op zichzelf staande doe-het-zelf aanpak en de ROI te verbeteren. Deze klanten automatiseren miljoenen nodes met Ansible als onderdeel van een modernisering hun beheeraanpak.

Beschikbaarheid
De nieuwste versie van Red Hat Ansible Automation Platform wordt in november uitgebracht, inclusief een eigen Automation Hub op locatie of in een cloud naar keuze. De connectortechnologie in de automation services catalog zal volgende maand ook beschikbaar zijn als technology preview. De nieuwe Ansible Content Collections zijn nu beschikbaar op http://cloud.redhat.com. Nieuwe Collections worden doorlopend uitgebracht.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024