Redactie - 12 maart 2021

Commvault Metallic Office 365 Backup voor databescherming in Microsoft Azure

Commvault Metallic Office 365 Backup voor databescherming in Microsoft Azure image

Commvault, leverancier van bedrijfssoftware voor databeheer in omgevingen in de cloud en op locatie, maakt  de beschikbaarheid bekend van Metallic Office 365 Backup. Hiermee kunnen middelbare scholen, hogescholen en universiteiten profiteren van de voordelen van Azure. De oplossing beschermt interne informatie en de gegevens van scholieren/studenten met Backup-as-a-Service (BaaS)-functionaliteit van grootzakelijke kwaliteit uit de bekroonde Metallic Software-as-a-Service (SaaS)-reeks.

Onderwijsinstellingen moeten enorme hoeveelheden data zien te beheren en beschermen. Ze kunnen nu Metallic Office 365 Backup aanschaffen op basis van een licentiemodel dat aansluit op het inkoopproces voor Microsoft 365. Voor elke educator license die onderwijsinstellingen voor Metallic Office 365 Backup aanschaffen, ontvangen ze gratis vier studentenlicenties. Deze studentlicenties blijven gratis gedurende de volledige looptijd van de educator license. De aanbieding geldt voor middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

“Onderwijsinstellingen moeten vanwege hun krappe budgetten meer met minder zien te doen. Dat is dit jaar al helemaal het geval. Maar door de overstap op leren op afstand, hun toenemende afhankelijkheid van data en de noodzaak van kostenbesparingen lopen ze een steeds grotere kans op gegevensverlies, datalekken en ransomware. En daar komt nog eens bij dat ze een groeiend aantal apparaten en accounts moeten beschermen en beheren”, zegt Manoj Nair, de directeur van Metallic. “Onderwijsinstellingen beschikken niet per definitie over een blauwdruk die in schaalbare bescherming van hun data voorziet, zeker niet als het gaat om data binnen oplossingen als Microsoft 365. Net als we vorig jaar deden met onze gratis Endpoint Backup-aanbieding voor data op laptops en pc’s willen we met deze nieuwe aanbieding de druk op onderwijsinstellingen verlichten tijdens het aanpassen van hun IT-processen aan de nieuwe realiteit.”

De combinatie van gegevensopslag in de cloud van Azure en databescherming op basis van BaaS van Metallic voor Microsoft 365 stelt IT-professionals in de onderwijssector in staat om snel van start te gaan met het beschermen van de apparaten van stafmedewerkers en scholieren/studenten, zonder de noodzaak van fysieke tussenkomst of downtime. De oplossing van Metallic voor Azure kan in een paar minuten tijd in gebruik worden genomen. Onderwijsinstellingen kunnen daarmee beschikken over geavanceerde en veilige technologie van grootzakelijke kwaliteit die ze kunnen opschalen zonder verstoring van de activiteiten van scholieren/studenten, docenten of beheerders. De oplossing biedt ondersteuning voor Microsoft Exchange, OneDrive, SharePoint, Project, en Teams, zodat alle waardevolle Microsoft 365-data veilig blijft en in het geval van verwijdering of een cyberaanval snel kan worden hersteld. De silent installs en back-ups van Metallic vereisen normaliter geen actie van eindgebruikers. Alle data blijft daarmee beschermd zonder nadelige gevolgen voor de productiviteit van alle betrokkenen.

"Het was de afgelopen 12 maanden van cruciaal belang dat leerlingen de mogelijkheid hadden om op afstand te leren. Veel kinderen doen dat nog steeds", zegt Shai Nuni, vice president EMEA bij Metallic. "De integratie van Office-365 tools met Microsoft Teams heeft de laatstgenoemde oplossing razend populair gemaakt bij besluitvormers in de onderwijssector. Dit bleek wel uit de omzetgroei van bijna 900% in de periode van maart tot en met juni 2020. Deze ongekende populariteit van Teams maakt het nog belangrijker om een veilige back-upoplossing voor Office 365 te bieden die voorziet in snel en simpel herstel in het geval van gegevensverlies. Dit is van cruciaal belang om te voorkomen dat onderwijsinstellingen data van docenten of studenten permanent verliezen, met alle negatieve gevolgen voor het onderwijs van dien."

De educator license voor Metallic is verkrijgbaar in 23 landen. Meer informatie over de cloud-native oplossingen voor databescherming van Metallic en de nieuwe aanbieding voor Metallic Office 365 Backup voor onderwijsinstellingen is hier beschikbaar.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 SLTN Vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023